Δελτίο Τύπου – Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία: Ανάπτυξη μιας βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
17 Μαΐου, 2021
Εκδήλωση με το Γενικό Λύκειο Μούδρου με θέμα: «Τι κάνει η Ευρώπη για μένα;»
18 Μαΐου, 2021

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Συνέντευξη Τύπου σχετικά με την έκθεση του Κοινοβουλίου για την Τουρκία

 

Ο εισηγητής για την Τουρκία, Nacho Sánchez Amor, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, 19 Μαΐου στις 11:00 (ώρα Ελλάδας).

 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα τοποθετηθεί επίσημα επί των εκθέσεων της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής για την Τουρκία για την περίοδο 2019-2020. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας επί των τροπολογιών την Τετάρτη, ο Nacho Sánchez Amor (Σοσιαλιστές, Ισπανία) θα σχολιάσει τη θέση του Κοινοβουλίου και θα απαντήσεις σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου.

 

Πότε: 11:00 – 11:30 (ώρες Ελλάδας), Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Πού; Βρυξέλλες, Αίθουσα Τύπου Anna Politkovskaya 0Α50, κτίριο SPAAK, (συμμετοχή εξ αποστάσεως μέσω Interactio, απευθείας μετάδοση)

 

Στη συνέντευξη Τύπου θα υπάρχει διερμηνεία από και προς τα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά. Ο εισηγητής θα είναι παρών στην αίθουσα Τύπου.

 

Τα αποτελέσματα της τελικής ψηφοφορίας επί της έκθεσης του Κοινοβουλίου θα ανακοινωθούν την ίδια μέρα στις 20:00 (ώρα Ελλάδας) στην αίθουσα της ολομέλειας.

Σχετικές πληροφορίες

Οι εκθέσεις για τη διεύρυνση αποτελούν την απάντηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις ετήσιες εκθέσεις της Επιτροπής σχετικά με τις υποψήφιες και τις δυνάμει υποψήφιες προς ένταξη χώρες στην ΕΕ. Τα ψηφίσματα που εγκρίνονται στην ολομέλεια αποτελούν την επίσημη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσον αφορά τις σχέσεις της ΕΕ με τις χώρες αυτές.  

Οι δημοσιογράφοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν και να υποβάλλουν ερωτήσεις μπορούν να συνδεθούν μέσω του Interactio χρησιμοποιώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://broadcaster.interactio.eu/join/66e2-hy1p-1w4u

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση ζωντανά μέσω του Κέντρου Πολυμέσων του Κοινοβουλίου και του EbS+.

Πληροφορίες για τα μέσα ενημέρωσης – Χρησιμοποιήστε το Interactio για να υποβάλλετε ερωτήσεις

 

Το Interactio υποστηρίζεται μόνο σε iPad (με το Safari browser) και σε Mac/Windows (με το Google Chrome browser).

 

Τη στιγμή που θα συνδεθείτε, γράψτε το όνομά σας και το μέσο το οποίο εκπροσωπείτε στα σχετικά πεδία.

 

Για καλύτερη ποιότητα ήχου, παρακαλείσθε να χρησιμοποιείτε ακουστικά και μικρόφωνο. Θα παρέχεται διερμηνεία μόνο για παρεμβάσεις μέσω βίντεο.

Οι δημοσιογράφοι που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ στο παρελθόν το Interactio, καλούνται να συνδεθούν 30 λεπτά πριν από την έναρξη της συνέντευξης Τύπου για να επαληθεύσουν ότι έχουν συνδεθεί σωστά. Εάν χρειαστεί, μπορεί να παρασχεθεί σχετική τεχνική βοήθεια. Όταν συνδεθείτε, ανοίξτε το παράθυρο συνομιλίας (πάνω δεξιά γωνία) για να δείτε τα υπηρεσιακά μηνύματα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στις κατευθυντήριες γραμμές και τις συστάσεις για τους εξ αποστάσεως ομιλητές.

Πηγή: Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα