Τουρισμός: νέο σήμα ασφάλειας για να διευκολυνθεί η επανέναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ευρώπη
19 Μαΐου, 2021
«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ – ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 17-21 ΜΑΪΟΥ
20 Μαΐου, 2021

Η Επιτροπή ξεκινά δημόσια διαβούλευση σχετικά με την αναγνώριση της ιδιότητας του γονέα μεταξύ των κρατών μελών

Η Επιτροπή ξεκινά δημόσια διαβούλευση σχετικά με την αναγνώριση της ιδιότητας του γονέα μεταξύ των κρατών μελών

 

Αθήνα, 19/05/2021

 

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση σχετικά με την πρωτοβουλία της για την αναγνώριση της ιδιότητας του γονέα μεταξύ των κρατών μελών. Με την πρωτοβουλία αυτή, η Επιτροπή αποσκοπεί στη διασφάλιση της αναγνώρισης σε όλη την ΕΕ της αναγνωρισμένης σε ένα κράτος μέλος ιδιότητας του γονέα. Στόχος είναι τα παιδιά να διατηρούν τα δικαιώματά τους σε διασυνοριακές καταστάσεις.

 

Πέρυσι, στην ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης, η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε στην αμοιβαία αναγνώριση της ιδιότητας του γονέα στην ΕΕ με τα εξής λόγια: «Αν είσαι γονέας σε μία χώρα, είσαι γονέας σε κάθε χώρα». Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί επίσης συγκεκριμένη σύσταση της ολοκληρωμένης στρατηγικής της ΕΕ για τα δικαιώματα του παιδιού. Μέσω της δημόσιας διαβούλευσης θα συγκεντρωθούν στοιχεία σχετικά με τα τρέχοντα προβλήματα της διασυνοριακής αναγνώρισης της ιδιότητας του γονέα στην ΕΕ, καθώς και απόψεις των ενδιαφερόμενων μερών σχετικά με την πρωτοβουλία για την ιδιότητα του γονέα.

 

Τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης, στην οποία μπορεί να συμμετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος ως τις 19 Αυγούστου 2021, θα αξιοποιηθούν στην πρωτοβουλία για την αναγνώριση της ιδιότητας του γονέα μεταξύ των κρατών μελών, η οποία αναμένεται το 2022.

Πηγή: Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα