Κορονοϊός: Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων εγκρίνει έκθεση σχετικά με τον εμβολιασμό των εφήβων κατά της νόσου COVID-19
2 Ιουνίου, 2021
ΚΟΛΕΓΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ: Προς έναν ισχυρότερο και ανθεκτικότερο χώρο Σένγκεν
2 Ιουνίου, 2021

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΠΕΜΠΤΗ 3 – ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στηρίζει και συμμετέχει στο 9ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης που διοργανώνεται από την εφημερίδα Πελοπόννησος, συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 3 έως και το Σάββατο 5 Ιουνίου στην Πάτρα.

 

Φέτος και μετά από μια ιδιαίτερη χρονιά για την παγκόσμια κοινότητα λόγω της πανδημίας, το RGC (Regional Growth Conference) διοργανώνεται με στοχευμένη θεματολογία που εστιάζει στην μετά- Covid εποχή και θα φιλοξενήσει πρόσωπα που μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα καίρια αυτά ερωτήματα, να αναπτύξουν προβληματισμούς και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το επόμενο διάστημα.

 

Στις 34 συνεδρίες που θα πραγματοποιηθούν φέτος θα συμμετάσχουν 200 ομιλητές, ανάμεσά τους και οι Έλληνες ευρωβουλευτές Νίκος Ανδρουλάκης (Σ&Δ), Άννα-Μισελ Ασημακοπούλου (ΕΛΚ), Μανώλης Κεφαλογιάννης (ΕΛΚ), Πέτρος Κόκκαλης (Αριστερά), Στέλιος Κυμπουρόπουλος (ΕΛΚ), Γιώργος Κύρτσος (ΕΛΚ), Βαγγέλης Μεϊμαράκης (ΕΛΚ), Δημήτρης Παπαδημούλης (Αριστερά) και Μαρία Σπυράκη (ΕΛΚ). Θα συμμετάσχουν επίσης ο πρόεδρος της επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης (REGI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Younous Omarjee (Αριστερά, Γαλλία), ο πρόεδρος της επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου (AGRI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Norbert Lins (ΕΛΚ, Γερμανία) και ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού (TRAN) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Istvan Ujhelyi, (Σ&Δ, Ουγγαρία).

 

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει επίσης δύο θεματικές ενότητες, τις οποίες συντονίζει ο Επικεφαλής του Γραφείου, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης.

 

ü  την Παρασκευή, 4 Ιουνίου17:00-17:50, με θέμα “Η Μεσογειακή διάσταση της ΕΕ – Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης”. Συμμετέχουν ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης για τη ΜεσόγειοNasser Kamel.

ü  το Σάββατο, 5 Ιουνίου17:15-18:15, με θέμα “40 χρόνια Ελλάδα – Ευρωπαϊκή Ένωση”. Συμμετέχουν οι ευρωβουλευτές Νίκος ΑνδρουλάκηςΜανώλης Κεφαλογιάννης και Δημήτρης Παπαδημούλης και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

 

Διαβάστε περισσότερα και παρακολουθήστε τις εργασίες του συνεδρίου εδώ

 Πηγή: Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα