Καταπολέμηση του αντισημιτισμού: Στη διάρκεια της πανδημίας αυξήθηκε το αντισημιτικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο, σύμφωνα με νέα μελέτη
4 Ιουνίου, 2021
ΚΟΛΕΓΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ: Ευρωπαϊκό Εξάμηνο — Εαρινή Δέσμη: προετοιμασία του εδάφους για ισχυρή και βιώσιμη ανάκαμψη
4 Ιουνίου, 2021

#40ΕΛΛΑΔΑΕΕ “ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ” – ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ

cid:image010.jpg@01D757CE.4723FFA0

Mε αφορμή τη συμπλήρωση των σαράντα χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συγκεντρώνει προσωπικές μαρτυρίες πρώην ευρωβουλευτών, με σκοπό να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η Ελλάδα στα πρώτα χρόνια της ευρωπαϊκής της πορείας, πώς αντιμετωπιζόταν από τα υπόλοιπα μέλη της Ένωσης και ποιες οι βασικές δυσκολίες που συνάντησε.

 

Στο πρώτο επεισόδιο, ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, πρώην υπουργός, ευρωβουλευτής (2004-2009), αλλά και μόνιμο μέλος της Επιτροπής Συνδέσεως Ελλάδας-ΕΟΚ τη δεκαετία του 1960, μιλάει για την εμπειρία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις μεγάλες αλλαγές που σημειώθηκαν στη χώρα μας από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μετά.

 

Πρώην ευρωβουλευτές, με θητεία από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80, διηγούνται την εμπειρία τους από τη διαμόρφωση μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής, τις ανθρώπινες στιγμές που έζησαν σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο, τα οφέλη για τη χώρα και την υπόλοιπη ΕΕ, ενώ τολμούν και μία πρόβλεψη για τις προκλήσεις που θα συναντήσει τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ευρώπη, τα επόμενα 40 χρόνια.

 

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ και να το κατεβάσετε εδώ.

 

Συντονιστείτε κάθε Πέμπτη στις 16:00 μ.μ. στο κανάλι μας στο Youtube και στα κοινωνικά μας δίκτυα (FacebookInstagramTwitter) για ένα νέο βίντεο.

Πηγή: Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα