ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΔΕΥΤΕΡΑ 14 & ΤΡΙΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ
11 Ιουνίου, 2021
Εταιρικές σχέσεις προσέλκυσης ταλέντων: Νέα πρωτοβουλία της Επιτροπής για αμοιβαία επωφελείς εταιρικές σχέσεις με τρίτες χώρες όσον αφορά τη μετανάστευση
11 Ιουνίου, 2021

#40ΕΛΛΑΔΑΕΕ “ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ” – ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

#40ΕλλάδαΕΕ – “Στιγμές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”

cid:image009.jpg@01D75E1B.B05705A0

 

 

Mε αφορμή τη συμπλήρωση των σαράντα χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συγκεντρώνει προσωπικές μαρτυρίες πρώην ευρωβουλευτών, με σκοπό να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η Ελλάδα στα πρώτα χρόνια της ευρωπαϊκής της πορείας, πώς αντιμετωπιζόταν από τα υπόλοιπα μέλη της Ένωσης και ποιες οι βασικές δυσκολίες που συνάντησε.

 

Στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς «Στιγμές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», η Νάνα Μούσχουρη, διεθνούς φήμης Ελληνίδα τραγουδίστρια και ευρωβουλευτής (1994-1999), μιλάει για την εμπειρία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς και για τις μεγάλες αλλαγές που σημειώθηκαν στη χώρα μας, σε τομείς όπως ο πολιτισμός και ο τουρισμός, μετά την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, μας απαντάει στην ερώτηση τι τραγούδι είναι η Ευρώπη με τραγούδι της Χαρούλας Αλεξίου.

 

Πρώην ευρωβουλευτές, με θητεία από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80, διηγούνται την εμπειρία τους από τη διαμόρφωση μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής, τις ανθρώπινες στιγμές που έζησαν σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο, τα οφέλη για τη χώρα και την υπόλοιπη ΕΕ, ενώ τολμούν και μία πρόβλεψη για τις προκλήσεις που θα συναντήσει τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ευρώπη, τα επόμενα 40 χρόνια.

 

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ και να το κατεβάσετε εδώ.

 

Συντονιστείτε κάθε Πέμπτη στις 16:00 στο κανάλι μας στο Youtube και στα κοινωνικά μας δίκτυα (FacebookInstagramTwitter) για ένα νέο βίντεο.

Πηγή: Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα