Έρευνα Ευρωβαρόμετρου: ευρεία στήριξη για τον εμβολιασμό κατά της νόσου COVID-19, ορισμένα όμως τμήματα του πληθυσμού παραμένουν διστακτικά
18 Ιουνίου, 2021
Εγκρίθηκε το πρώτο ετήσιο πρόγραμμα εργασίας με προϋπολογισμό 312 εκατ. ευρώ COMM-REP-GREECE@ec.europa.eu Παρ 18/6/2021 2:54 μμ
18 Ιουνίου, 2021

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ DAPHNE CARUANA GALIZIA – ΤΡΙΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το  Βραβείο Δημοσιογραφίας  Daphne Caruana Galizia

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 , 15:00 (ώρα Ελλάδας)

 

cid:image008.png@01D7642C.338F58D0

 

cid:image009.png@01D7642C.338F58D0

 

Την Τρίτη, 22 Ιουνίου στις 15:00 (ώρα Ελλάδας) θα τεθεί επίσημα σε λειτουργία ο δικτυακός τόπος  για την υποβολή συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν o Matthew Caruana Galizia,  γιος της Daphne Caruana Galizia και ο David Casa (EΛΚ, ΜΤ), κοσμήτορας και ευρωβουλευτής. εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Press Club Europe στις Βρυξέλλες και μέσω ΖΟΟΜ.

 

Το Βραβείο, που υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θεσπίστηκε ως φόρος τιμής στην Μαλτέζα δημοσιογράφο και μπλόγκερ που δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2017. Το βραβείο θα επιβραβεύει εξέχουσες δράσεις στον τομέα της δημοσιογραφίας  που προωθούν ή υπερασπίζονται τις βασικές αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Το βραβείο απευθύνεται σε  επαγγελματίες δημοσιογράφους και ομάδες επαγγελματιών δημοσιογράφων οποιασδήποτε εθνικότητας που καλούνται να υποβάλουν παραδείγματα δημοσιογραφικής έρευνας σε βάθος που έχει δημοσιευθεί ή μεταδοθεί σε μέσα ενημέρωσης με έδρα ένα από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Η νικήτρια συμμετοχή θα επιλεχθεί από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή η οποία αποτελείται από εκπροσώπους του Τύπου και της κοινωνίας πολιτών από 27 χώρες της ΕΕ, καθώς και από εκπροσώπους Ενώσεων Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

 

Το Βραβείο και το χρηματικό έπαθλο 20.000€ έχουν ως στόχο την ανάδειξη της μεγάλης στήριξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς  την ερευνητική δημοσιογραφία και  την προστασία των δημοσιογράφων σε όλο  τον κόσμο.

 

Για τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση μπορείτε να εγγραφείτε στέλνοντας μήνυμα στη διεύθυνση secretary@pressclub.be ή μέσω zoom https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_mnxwc4F4QZmWPfp1BYMjaQ

Πηγή: Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα