ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΊΑ ΤΟΥ ΕΚ ΘΈΤΕΙ ΦΙΛΟΔΟΞΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
19 Ιουνίου, 2021
Δασικές πυρκαγιές: η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντείνει τις προετοιμασίες της για την περίοδο δασικών πυρκαγιών του 2021
22 Ιουνίου, 2021

Η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και θα συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

                                                                        

Εμβολιαστική Στρατηγική της ΕΕ – Η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και θα συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Αθήνα, 21/06/2021

 

Για την Αθήνα αναχωρεί σήμερα η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων κα Στέλλα Κυριακίδου, όπου αύριο Τρίτη θα γίνει δεκτή από τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και θα έχει επίσης χωριστή συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια. Η κα Κυριακίδου θα επισκεφθεί επίσης, μαζί με τον κ. Κικίλια, το Μέγα Κέντρο εμβολιασμού ‘Προμηθέας’.

 

Οι επαφές της Ευρωπαίας Επιτρόπου στην Αθήνα θα επικεντρωθούν στη στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια, στην πορεία της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού στη Ελλάδα, καθώς και σε ότι αφορά στις προτάσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Υγεία (European Health Union).

 

Λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, η Επίτροπος Κυριακίδου δήλωσε: «Οι εμβολιασμοί παραμένουν η πιο ισχυρή ασπίδα προστασίας μας κατά του κορονοϊού αλλά και κατά των νέων μεταλλάξεων και γι’ αυτό θα πρέπει να διασφαλίσουμε πως όσο το δυνατό περισσότεροι συμπολίτες μας θα εμβολιαστούν πλήρως και έτσι θα είναι προστατευμένοι από τον ίο, σε όλη την επικράτεια της ΕΕ. Η κοινή μας Εμβολιαστική Στρατηγική είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της δύναμης της Ευρωπαϊκής συνεργασίας και αλληλεγγύης και πραγματικά ανυπομονώ για την ανταλλαγή απόψεων που θα έχω στην Αθήνα,  ειδικά ως προς το πως μπορεί η ΕΕ να στηρίξει περαιτέρω την ήδη επιτυχημένη εθνική εκστρατεία εμβολιασμού της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων και των ομάδων του πληθυσμού όπου υπάρχει δυσκολία στο θέμα αυτό».

 

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών της Επιτροπής αλλά και της δέσμευσης της Επιτρόπου Κυριακίδου να στηρίξει την επιτάχυνση των εθνικών εμβολιαστικών εκστρατειών κατά του κορoνοϊού, στις  χώρες μέλη της ΕΕ.

Πηγη: Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα