ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ 2020 ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ – ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 23-24 ΙΟΥΝΙΟΥ
24 Ιουνίου, 2021
40ΕλλάδαΕΕ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ – 11 ΙΟΥΛΙΟΥ
25 Ιουνίου, 2021

40ΕΛΛΑΔΑΕΕ “ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ” – ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΥΡΚΟΣ

Αθήνα, 25 Ιουνίου  2021

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 

#40ΕλλάδαΕΕ – “Στιγμές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο” – Μιλτιάδης Κύρκος

cid:image010.png@01D76914.462521E0

 

 

Mε αφορμή τη συμπλήρωση των σαράντα χρόνων από την ημερομηνία ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συγκεντρώνει προσωπικές μαρτυρίες πρώην ευρωβουλευτών, με σκοπό να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η Ελλάδα στα πρώτα χρόνια της ευρωπαϊκής της πορείας, πώς αντιμετωπιζόταν από τα υπόλοιπα μέλη της Ένωσης και ποιες οι βασικές δυσκολίες που συνάντησε.

 

Στο τέταρτο επεισόδιο της σειράς, ο Μίλτος Κύρκος μιλάει για τη θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (2014-2019), την οικονομική και μεταναστευτική κρίση, αλλά θυμάται και στιγμές από τη θητεία του πατέρα του, Λεωνίδα Κύρκου, τη δεκαετία του 1980.

 

Πρώην ευρωβουλευτές, με θητεία από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80, διηγούνται την εμπειρία τους από τη διαμόρφωση μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής, τις ανθρώπινες στιγμές που έζησαν σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο, τα οφέλη για τη χώρα και την υπόλοιπη ΕΕ, ενώ τολμούν και μία πρόβλεψη για τις προκλήσεις που θα συναντήσει τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ευρώπη, τα επόμενα 40 χρόνια!

 

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ και να το κατεβάσετε εδώ.

 

Συντονιστείτε στα κοινωνικά μας δίκτυα (FacebookInstagramTwitter) και στο κανάλι μας στο YouTube, για να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη.

Πηγή: Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα