Δελτίο Τύπου – Η Επιτροπή εκφράζει την ικανοποίησή της για την έκθεση σχετικά με τη νόσο COVID-19 στα παιδιά και τον ρόλο του σχολικού περιβάλλοντος στη μετάδοση της νόσου
9 Ιουλίου, 2021
Δελτίο Τύπου – Η Επιτροπή εγκαινιάζει την εκστρατεία «CharactHer» για την ενδυνάμωση όλων των ταλέντων στους κλάδους του κινηματογράφου και των μέσων ενημέρωσης
9 Ιουλίου, 2021

Δελτίο Τύπου – COVID-19: Η ΕΕ αποστέλλει 200.000 εμβόλια στην Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία

                                                                                                            

COVID-19: Η ΕΕ αποστέλλει 200.000 εμβόλια στην Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία

 

Αθήνα, 09/07/2021

 

Εμβόλια κατά του κορονοϊού απεστάλησαν στην Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ.Η αποστολή έγινε κατόπιν αιτήματος για στήριξη που απηύθυναν οι αρχές των δύο χωρών στην ΕΕ, υπό το πρίσμα της κατάστασης λόγω του κορονοϊού. Η βοήθεια, την οποία προσέφερε η Ελλάδα, αποτελείται από 100.000 δόσεις εμβολίων AstraZeneca για την κάθε χώρα.

Ο κ. Γιάνες Λέναρτσιτς, Επίτροπος αρμόδιος για τη διαχείριση κρίσεων, δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ την Ελλάδα για την προσφορά της προς τις γειτονικές της χώρες.  Βλέπουμε άλλο ένα παράδειγμα του γρήγορου συντονισμού που προσφέρει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος αποδείχθηκε ζωτικής σημασίας για τη στήριξη των χωρών κατά την πανδημία του κορονοϊού».

Η ΕΕ χρηματοδοτεί έως και 75 % του κόστους μεταφοράς της βοήθειας που αποστέλλεται μέσω του Μηχανισμού. Από τότε που άρχισε η πανδημία, πάνω από 45 χώρες έχουν λάβει εμβόλια, ιατρικό, προστατευτικό εξοπλισμό και άλλο υλικό μέσω του Μηχανισμού.

Πηγή: Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα