Δελτίο Τύπου – Δασικές πυρκαγιές: Αποστολή τριών πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Τουρκία
2 Αυγούστου, 2021
Δελτίο Τύπου – Διαχείριση των εξωτερικών συνόρων: Ως τα τέλη του 2022 αναμένεται να έχει τεθεί σε λειτουργία το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών και Αδειοδότησης Ταξιδιού
3 Αυγούστου, 2021

Τετράδια Διεθνούς Δικαίου και Διεθνούς Πολιτικής υπό την επιστημονική ευθύνη του ακούραστου Στέλιου Περράκη

Τα Τετράδια Διεθνούς Δικαίου και Διεθνούς Πολιτικής γίνονται υπό την Επιστημονική Ευθύνη του Καθηγητή Στέλιου Περράκη, Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου.

Η συμβολή του Εργαστηρίου Πολιτικών και Κοινωνικών Θεσμών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο πρώτο τεύχος του ηλεκτρονικού επιστημονικού περιοδικού «Τετράδια Διεθνούς Δικαίου και Διεθνούς Πολιτικής» (εκδόσεις Ι. Σιδέρη)

Αποτελεί μέγιστη τιμή για το εργαστήριό μας  και αναγνώριση του υψηλού επιπέδου επιστημονικού έργου που επιτελείται στους κόλπους του, η φιλοξενία δημοσιεύσεων  μελών του στο πρώτο τεύχος του έγκριτου επιστημονικού περιοδικού «Τετράδια Διεθνούς Δικαίου και Διεθνούς Πολιτικής» (Διεύθυνση, Επιμέλεια καθ. Στέλιος Περράκης). Η δρ. Μαρία Νεφέλη Βακουλή παρουσίασε την διδακτορική της διατριβή με θέμα «Δικαστική προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων και ΔΕΕ στα πλαίσια ευρωπαϊκής διακυβέρνησης – η εξέλιξη της νομολογίας περί το άσυλο στη μετά- Λισαβόνα εποχή» (επιβλέπων, καθηγητής κ. Π. Γρηγορίου) και η δρ. Ελευθερία Παρασκευή Φτακλάκη το περιεχόμενο της διδακτορικής της διατριβής, «Η επίδραση των ευρωπαϊκών περιφερειακών αρχών ως προς τον εξευρωπαϊσμό των Εξωτερικών Δράσεων της ΕΕ» (επιβλέπων, καθηγητής κ. Π. Γρηγορίου). Επίσης, δημοσιεύτηκε άρθρο της υποψήφιας διδάκτορος Κλειούς Χατζηδανιήλ, με θέμα «Ο ελληνικός αγώνας για την Ανεξαρτησία. Όψεις της διεθνούς διάστασης».