Δελτίο Τύπου – Η ΕΕ ενισχύει την ηγετική της θέση στο παγκόσμιο εμπόριο αγροδιατροφικών προϊόντων
8 Σεπτεμβρίου, 2021
Δελτίο Τύπου – NextGenerationEU: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκταμιεύει προχρηματοδότηση ύψους 157 εκατ. ευρώ για την Κύπρο
10 Σεπτεμβρίου, 2021

Δελτίο Τύπου – Ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς και ο Επίτροπος Σμιτ θα επισκεφτούν την Ελλάδα για να συζητήσουν θέματα σχετικά με τη διά βίου μάθηση, την απασχόληση και την ένταξη

Ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς και ο Επίτροπος Σμιτ θα επισκεφτούν την Ελλάδα για να συζητήσουν θέματα σχετικά με τη διά βίου μάθηση, την απασχόληση και την ένταξη

 

Αθήνα, 08/09/2021

Ο Αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας κ. Μαργαρίτης Σχοινάς θα βρεθεί στην Ελλάδα στις 10-12 Σεπτεμβρίου και ο Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων κ. Νικολά Σμιτ στις 9-11 Σεπτεμβρίου, για να συζητήσουν θέματα σχετικά με τη διά βίου μάθηση, την πολιτική απασχόλησης και την ένταξη, κατόπιν της έγκρισης του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ελλάδας από την Επιτροπή τον Ιούνιο.

 

Την Πέμπτη, στην Αθήνα, ο Επίτροπος κ. Σμιτ θα συναντηθεί με τον Έλληνα Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον Έλληνα Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδώνι Γεωργιάδη, καθώς και με άλλους εκπροσώπους της κυβέρνησης, εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

 

Την Παρασκευή, ο Επίτροπος κ. Σμιτ θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών κ. Απόστολο Τζιτζικώστα. Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς και ο Επίτροπος κ. Σμιτ θα πραγματοποιήσουν κοινή επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP), και κατόπιν θα επισκεφτούν τη 2η Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας (ΕΠΑΣ) του Κέντρου Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη, η οποία συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ. Ο αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα συμμετάσχει επίσης στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ).

 

Το Σάββατο, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς και ο Επίτροπος κ. Σμιτ θα εγκαινιάσουν το περίπτερο της Επιτροπής στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα συμμετάσχει επίσης στο Aristotle Medical Forum.

 

Τέλος, την Κυριακή, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα συμμετάσχει σε διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης μαζί με τον Έλληνα υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

 

Οι σημαντικότερες στιγμές των επισκέψεων θα μεταδοθούν στην πλατφόρμα EbS.

Πηγή: Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα