Δελτίο Τύπου – Η ΕΕ ανακοινώνει πρόσθετη στήριξη ύψους 119,5 εκατ. ευρώ για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα το 2021
20 Σεπτεμβρίου, 2021
Δελτίο Τύπου – Προώθηση της καινοτομίας στην Ευρώπη: Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων ενώνουν τις δυνάμεις τους
20 Σεπτεμβρίου, 2021

Δελτίο Τύπου – Η ΕΕ παρουσιάζει τις δεσμεύσεις της στην 76η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη

Η ΕΕ παρουσιάζει τις δεσμεύσεις της στην 76η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη

 

Αθήνα, 20/09/2021

 

Σήμερα στη Νέα Υόρκη ξεκινάει για την ΕΕ μια εβδομάδα γεμάτη με συναντήσεις υψηλού επιπέδου με παγκόσμιους ηγέτες.

 

Το πρωί, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συμμετέχει στην άτυπη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης των ηγετών που αφορά τη δράση για το κλίμα, μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ. Η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης αποτελεί ευκαιρία να απευθυνθεί μια έκκληση για αποφασιστικότερη δράση σε παγκόσμιο επίπεδο και για την κάλυψη των κενών που παρατηρούνται στα επείγοντα μέτρα για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, στην προσαρμογή σε αυτήν και στη σχετική χρηματοδότηση. Η ΕΕ παραμένει στην πρώτη γραμμή των παγκόσμιων προσπαθειών με τη δέσμευσή της να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55% έως το 2030.

 

Το απόγευμα, η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν και ο Ύπατος Εκπρόσωπος/Αντιπρόεδρος κ. Μπορέλ, μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ, θα συναντηθούν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες. Η Επίτροπος Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων κ. Γιούτα Ουρπιλάινεν, θα εκφωνήσει εναρκτήριο λόγο στην υψηλού επιπέδου παράλληλη εκδήλωση της Αφρικανικής Ένωσης και της UNICEF με τίτλο «Αναμόρφωση της εκπαίδευσης στην Αφρική» (11:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος).

 

Αργότερα το βράδυ, ο Ύπατος Εκπρόσωπος κ. Μπορέλ θα προεδρεύσει στην κλασική άτυπη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο τέλος της συνεδρίασης περίπου στις 03:00 π.μ. (ώρα Ελλάδος).

 

Η οπτικοακουστική κάλυψη θα είναι διαθέσιμη στο EbS.

Πηγή: Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα