Δελτίο Τύπου – Η Επιτροπή προτείνει κοινό φορτιστή για ηλεκτρονικές συσκευές
23 Σεπτεμβρίου, 2021
Δελτίο Τύπου – Υγιεινός τρόπος ζωής: Η Επιτροπή εγκαινιάζει πανευρωπαϊκή εκστρατεία
24 Σεπτεμβρίου, 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ANIMASYROS – ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 

Το Μέλλον της Ευρώπης στο Animasyros!

 

cid:image003.jpg@01D7B088.B3C2AE00

Ο Επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, Κώστας Τσουτσοπλίδης στο Prefestival event του Animasyros 14 (Θέατρο Πειραιά, 20/9/2021)

 

Τι: Ανοιχτή συζήτηση και animation challenge launch!

Πού: Στη Σύρο και online στο κανάλι του Animasyros στο Youtube  

Πότε: Σάββατο 25/9 στις  16:30

 

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα δε θα μπορούσε να απουσιάζει από την 14η χρονιά του Animasyros, μια  χρονιά διπλά επετειακή  για τη χώρα – 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση και 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, την σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση –  αλλά και μια χρονιά που συμπίπτει με την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό, το Animasyros και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια δράση με θέμα “Τι έχει κάνει η Ευρώπη για μένα;” το Σάββατο 25/9 και ώρα 16:30

Πως αναδιαμορφώθηκε η ζωή στην Ελλάδα στα 40 χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Χρειαζόμαστε την Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα; Γιατί; Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κώστας Τσουτσοπλίδης συνομιλεί με  τον Φωκίωνα Ξένο, animator και σκηνοθέτη καθώς και νέους εκπροσώπους της ανιμέισον κοινότητας, προκαλώντας τις απόψεις και τη δημιουργικότητά τους. Στόχος της δράσης είναι να δοθεί το  έναυσμα στην Ελληνική κοινότητα ανιμέισον να δημιουργήσει μια πολύ σύντομη ταινία (30΄΄) κινουμένων σχεδίων για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, μέσω ενός διαγωνισμού- animation Challenge. Οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια αυτής της δημιουργικής συζήτησης.

Σας περιμένουμε!

 

Περισσότερες πληροφορίες

·       Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: Ψηφιακή Πλατφόρμα: Το μέλλον είναι στα χέρια σου! Παρακολούθησε εκδηλώσεις, πες την άποψή σου ή διοργάνωσε μια εκδήλωση μέσα από την πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπη

·       Ενίσχυση του ευρωπαϊκού πολιτισμού και της δημιουργικότητας (20/5/2021)

·       Κέντρο Πολυμέσων του ΕΚ: Δωρεάν οπτικοακουστικό υλικό για το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη»

·       Animasyros 14 – Πρόγραμμα εκδηλώσεων

 Πηγή: Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα