Δελτίο Τύπου – Ελευθερία των ΜΜΕ και πολυφωνία: Ξεκινάει πρόγραμμα παρακολούθησης της ιδιοκτησίας των μέσων ενημέρωσης
27 Σεπτεμβρίου, 2021
Δελτίο Τύπου – Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας: Προς τη μεταρρύθμιση της φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ
28 Σεπτεμβρίου, 2021

Δελτίο Τύπου – Tαινία που γυρίστηκε με χρηματοδότηση της ΕΕ βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν

 

                                                                                                            

Tαινία που γυρίστηκε με χρηματοδότηση της ΕΕ βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν

 

Αθήνα, 27/09/2021

 

 

Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκαν οι νικητές του 69ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν, στο οποίο βραβεύτηκε μια ταινία που γυρίστηκε με χρηματοδότηση της ΕΕ.

 

Η ταινία «Noche de Fuego» (Νύχτα φωτιάς) της Τατιάνα Ουέσο έλαβε το βραβείο HORIZONTES (Ορίζοντες). Συνολικά, τέσσερις ταινίες που έλαβαν στήριξη από την ΕΕ διαγωνίζονταν στο πλαίσιο του επίσημου διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβάλ. Η ΕΕ στήριξε μέσω του σκέλους MEDIA του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» αυτές τις εξαιρετικά διεθνείς ταινίες, στων οποίων την ανάπτυξη, τη διεθνή συμπαραγωγή και τη διανομή συμμετέχουν πολλές χώρες εντός και εκτός ΕΕ. Αυτές και πολλές άλλες παραγωγές περιλαμβάνονται στην εκστρατεία για τα 30 χρόνια MEDIA, η οποία τιμά τη συνεχή στήριξη που προσφέρει εδώ και δεκαετίες η ΕΕ στην οπτικοακουστική βιομηχανία, προβάλλοντας τα επιτεύγματά της μπροστά και πίσω από τις κάμερες και αναδεικνύοντας τον πραγματικό αντίκτυπο της στήριξης της ΕΕ στον κλάδο.

 

Το Φεστιβάλ, σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη – MEDIA», φιλοξένησε επίσης μια εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Κινηματογράφου, που μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου, με τίτλο: «Μετασχηματισμός του ευρωπαϊκού οπτικοακουστικού οικοσυστήματος: προς μια πιο βιώσιμη και ψηφιακή βιομηχανία».

Πηγή: Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα