3 Νοεμβρίου, 2021
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ- ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ & ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 3/11
3 Νοεμβρίου, 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 18:30 (ΏΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Από την Τρίτη 2 Νοεμβρίου έως την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων θα βρίσκεται στην Ελλάδα προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση αναφορικά με τους μετανάστες και τους αιτούντες  άσυλο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της επιτροπής και επικεφαλής της αντιπροσωπείας Juan Fernando LÓPEZ AGUILAR θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

 

Πότε: Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου στις 18:30 (ώρα Ελλάδας)

 

Πού: Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και διαδικτυακά

 

 

Η συνέντευξη Τύπου θα διεξαχθεί στα αγγλικά και θα μεταδοθεί διαδικτυακά.

 

Για να συμμετέχετε  δια ζώσης στη συνέντευξη Τύπου μπορείτε  να εγγραφείτε αποστέλλοντας τα στοιχεία σας στο epathinai@europarl.europa.eu.

 

Το Γραφείο του ΕΚ στην Αθήνα βρίσκεται επί της Λεωφ. Αμαλίας 8, ΤΚ 10557 (είσοδος Ξενοφώντος 2). Παρακαλείστε να βρίσκεστε στο χώρο τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την έναρξη της συνέντευξης Τύπου.

 

Για την είσοδό σας στο κτίριο απαιτείται η επίδειξη του ενωσιακού ψηφιακού πιστοποιητικού COVID.

 

Οι δημοσιογράφοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά τη συνέντευξη Τύπου θα μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις μέσω Zoom. Οι ενδιαφερόμενοι δημοσιογράφοι μπορούν να υποβάλουν σχετικό αίτημα για τη σύνδεσή τους στη διεύθυνση  epathinai@europarl.europa.eu

 

Περισσότερες πληροφορίες:

 

Η αντιπροσωπεία θα μεταβεί στην Αθήνα και τη Σάμο για να αξιολογήσει την κατάσταση των μεταναστών και των αιτούντων ασύλου επί τόπου. Οι ευρωβουλευτές θα έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους των ελληνικών αρχών και ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και οργανισμών, καθώς και ΜΚΟ και διεθνών οργανισμών. Ειδικότερα, θα ασχοληθούν με ζητήματα που άπτονται του τρόπου με τον οποίο εξελίσσεται η δημιουργία νέων κέντρων υποδοχής πολλαπλών χρήσεων, του τρόπου διαχείρισης των αιτήσεων διεθνούς προστασίας και θα εξετάσουν τις πολιτικές υποδοχής και ένταξης.

 

Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Juan Fernando LÓPEZ AGUILAR (Σοσιαλιστές, Ισπανία) περιλαμβάνει επίσης τους: Ελισσάβετ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Ελλάδα), Pietro BARTOLO (Σοσιαλιστές, Ιταλία), Fabienne KELLER (Renew, Γαλλία), Damian BOESELAGER (Πράσινοι/ Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία, Γερμανία), Cristian TERHEȘ (Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές, Ρουμανία) και Cornelia ERNST (Αριστερά, Γερμανία).

 

Σύνδεσμοι

http://www.europarl.europa.eu/external/img/scribo_webmail_temp/scribo-webmail-arrow.pngΕπιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων

http://www.europarl.europa.eu/external/img/scribo_webmail_temp/scribo-webmail-arrow.pngΔωρεάν οπτικοακουστικό υλικό για το άσυλο από το κέντρο πολυμέσων του ΕΚ

 

 Πηγή: Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα