ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ 22-25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ | ΣΗΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 17:30 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
24 Νοεμβρίου, 2021
Δελτίο Τύπου – Κρατικές ενισχύσεις: Η Επιτροπή εγκρίνει τροποποιήσεις του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων
26 Νοεμβρίου, 2021

Δελτίο Τύπου – Δασικές πυρκαγιές: Ο Επίτροπος Λέναρτσιτς στην Ελλάδα για το Workshop του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ

Δασικές πυρκαγιές: Ο Επίτροπος Λέναρτσιτς στην Ελλάδα για το Workshop του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ

 

Αθήνα, 22/11/2021

 

Σήμερα, ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων κ. Γιάνες Λέναρτσιτς και ο πρώην Επίτροπος και νυν Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας κ. Χρήστος Στυλιανίδης θα απευθύνουν ομιλία στην εναρκτήρια συνεδρία του Workshop του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας με θέμα «Διδάγματα της αντιπυρικής περιόδου 2021». Η διήμερη εκδήλωση που πραγματοποιείται στην Αθήνα θα καλύψει την πρόληψη, την ετοιμότητα, την αντίδραση και την αποκατάσταση.

«Σήμερα, η Ευρώπη αντιμετωπίζει πολλές σημαντικές απειλές καταστροφών και η συνεργασία είναι καίριας σημασίας για τις αντιμετωπίσουμε. Υιοθετώντας μια κοινή προσέγγιση για τη διαχείριση του κινδύνου καταστροφών, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να προετοιμαστούν για μελλοντικούς πιθανούς κινδύνους. Οι συζητήσεις μας θα αποτελέσουν ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση των αναδυόμενων κινδύνων των δασικών πυρκαγιών. Θα συνεισφέρουν στον σχεδιασμό μας για τις μελλοντικές απειλές πυρκαγιών της αντιπυρικής περιόδου του 2022 και των επόμενων ετών», δήλωσε ο Επίτροπος κ. Λέναρτσιτς.

Κατά την αντιπυρική περίοδο του 2021, πραγματοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες αποστολές βοήθειας του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ σε ευρωπαϊκό έδαφος την τελευταία δεκαετία, ενώ καταγράφηκαν και οι περισσότερες ταυτόχρονες ενεργοποιήσεις του Μηχανισμού για δασικές πυρκαγιές. Σε έναν κόσμο που ήδη επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή, το καλοκαίρι του 2021 μας προϊδεάζει για το πώς μπορεί να εξελιχθούν τα καλοκαίρια των επόμενων χρόνων. Η επίκαιρη αυτή εκδήλωση για τα διδάγματα που αντλήθηκαν, η οποία συνδιοργανώνεται από κοινού με τις ελληνικές αρχές Πολιτικής Προστασίας, θα προβεί σε απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου του 2021 και θα χρησιμεύσει για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου του 2022.

 

Press Release in English

Πηγή: Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα