Ουκρανία: Η ΕΕ συντονίζει την αποστολή περισσότερης βοήθειας έκτακτης ανάγκης προς την Ουκρανία και τις γειτονικές χώρες
4 Μαρτίου, 2022
Δημοσιογραφικό Webinar για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: ” Ισότητα των φύλων: Τα επόμενα βήματα στο νομοθετικό έργο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”
4 Μαρτίου, 2022

Ουκρανία: Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν και οι Επίτροποι σε συνεχείς επαφές με τους εταίρους που επηρεάζονται από τη ρωσική εισβολή

Από την προηγούμενη εβδομάδα, η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και οι Επίτροποι πραγματοποιούν ταξίδια και βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τα κράτη μέλη της ΕΕ

ουκρανία

και τους εταίρους που επηρεάζονται περισσότερο από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία λόγω της γεωγραφικής τους γειτνίασης με τη σύγκρουση.

Σήμερα, η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν βρίσκεται στη Ρουμανία και τη Σλοβακία για να συζητήσει πώς θα μπορούσαν να στηριχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κράτη μέλη της ΕΕ που υποδέχονται όσους προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Σήμερα το πρωί, η Πρόεδρος βρέθηκε στο Βουκουρέστι, όπου συναντήθηκε με τον Ρουμάνο Πρόεδρο κ. Κλάους Γιοχάνις. Παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώΑναζητήστε διαθέσιμες μεταφράσεις του συνδέσμου αυτού, ενώ τις δηλώσεις της Προέδρου μπορείτε να τις διαβάσετε εδώΑναζητήστε διαθέσιμες μεταφράσεις του συνδέσμου αυτού.

Σήμερα το απόγευμα, η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν θα βρίσκεται στη Μπρατισλάβα, όπου θα συναντηθεί με την Πρόεδρο κ. Ζουζάνα Τσάπουτοβα και τον Πρωθυπουργό κ. Έντουαρντ Χέγκερ. Θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στις 16.00 ώρα Ελλάδος, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά στην πλατφόρμα EbSΑναζητήστε διαθέσιμες μεταφράσεις του συνδέσμου αυτού. Οι δηλώσεις της Προέδρου θα δημοσιευτούν εδώΑναζητήστε διαθέσιμες μεταφράσεις του συνδέσμου αυτού.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος / Αντιπρόεδρος κ. Τζουζέπ Μπορέλ και ο Επίτροπος κ. Όλιβερ Βάρχεϊχθες και σήμεραΑναζητήστε διαθέσιμες μεταφράσεις του συνδέσμου αυτού βρίσκονται στη Δημοκρατία της Μολδαβίας. Παρακολουθήστε τη χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου με την Πρόεδρο κ. Σάντου εδώΑναζητήστε διαθέσιμες μεταφράσεις του συνδέσμου αυτού.

Στη Μολδαβία βρίσκεται σήμεραΑναζητήστε διαθέσιμες μεταφράσεις του συνδέσμου αυτού και ο Επίτροπος κ. Γιάνες Λέναρτσιτς, ο οποίος χθεςΑναζητήστε διαθέσιμες μεταφράσεις του συνδέσμου αυτού βρέθηκε στην Πολωνία μαζί με την Επίτροπο κ. Ίλβα Γιούανσον, όπου αξιολόγησαν την κατάσταση στο πεδίο, καθώς και τις ανάγκες παροχής βοήθειας και συντονισμού για την προστασία των ανθρώπων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Παρακολουθήστε εδώΑναζητήστε διαθέσιμες μεταφράσεις του συνδέσμου αυτού τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε χθες στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας.

Είχαν προηγηθεί οι επισκέψεις της Επιτρόπου κ. Γιούανσον στη Ρουμανία και τη Σλοβακία τη Δευτέρα και την ΤρίτηΑναζητήστε διαθέσιμες μεταφράσεις του συνδέσμου αυτού, όπου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώΑναζητήστε διαθέσιμες μεταφράσεις του συνδέσμου αυτού, και η επίσκεψή της στην Πολωνία στις 21 ΦεβρουαρίουΑναζητήστε διαθέσιμες μεταφράσεις του συνδέσμου αυτού.

Επιπλέον, ο Αντιπρόεδρος κ. Μαργαρίτης Σχοινάς βρίσκεται από χθες στη ΒιέννηΑναζητήστε διαθέσιμες μεταφράσεις του συνδέσμου αυτού, όπου σήμερα το πρωί παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώΑναζητήστε διαθέσιμες μεταφράσεις του συνδέσμου αυτού.

Αύριο, ο Αντιπρόεδρος θα βρίσκεται στην Ουγγαρία και θα επισκεφθεί τα ουκρανικά σύνορα κοντά στην πόλη Záhony. Στη συνέχεια, θα ταξιδέψει στη Βουδαπέστη, όπου θα συναντηθεί με τον Ούγγρο Υπουργό Εσωτερικών κ. Σάντορ Πίντερ και με τον Κροάτη Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εσωτερικών κ. Ντάβορ Μποζίνοβιτς. Οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου από τα σύνορα θα μεταδοθούν στην πλατφόρμα EbSΑναζητήστε διαθέσιμες μεταφράσεις του συνδέσμου αυτού.

Ο Επίτροπος κ. Τιερί Μπρετόν βρίσκεται από χθεςΑναζητήστε διαθέσιμες μεταφράσεις του συνδέσμου αυτού στην Εσθονία και σήμερα ταξιδεύει στη Λετονία, ενώ αύριο θα μεταβεί στο Βίλνιους όπου θα συζητήσει σχετικά με την άμυνα, την κυβερνοασφάλεια, την παραπληροφόρηση και τον αντίκτυπο της σύγκρουσης στην ενιαία αγορά. Παρακολουθήστε την κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει μαζί με την Πρωθυπουργό κ. Ινγκρίντα Σιμονίτε το πρωί της Παρασκευής σε απευθείας μετάδοση στην πλατφόρμα EbSΑναζητήστε διαθέσιμες μεταφράσεις του συνδέσμου αυτού.

Στις 25 ΦεβρουαρίουΑναζητήστε διαθέσιμες μεταφράσεις του συνδέσμου αυτού, η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν συμμετείχε επίσης στη σύνοδο κορυφής της ομάδας των «Εννέα του Βουκουρεστίου», η οποία διοργανώθηκε στη Βαρσοβία από τους Προέδρους της Πολωνίας και της Ρουμανίας.

Η Επιτροπή έχει προτείνει μια ευρεία δέσμηΑναζητήστε διαθέσιμες μεταφράσεις του συνδέσμου αυτού άνευ προηγουμένου μέτρων ως απάντηση στις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Η δέσμη αυτή περιλαμβάνει βαρύτατες κυρώσεις καθώς και ταχεία και αποτελεσματική βοήθειαΑναζητήστε διαθέσιμες μεταφράσεις του συνδέσμου αυτού για τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώΑναζητήστε διαθέσιμες μεταφράσεις του συνδέσμου αυτού.

 

 

Press Release in English

Πηγή: Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα