16-03-2022 Το ΕΚ εγκαινιάζει ιστοσελίδα σε συνεργασία με το κοινοβούλιο της Ουκρανίας
18 Μαρτίου, 2022
Το Γραφείο του ΕΚ στη Θεσσαλονίκη για το μέλλον της Ευρώπης, Κυριακή 20/3
18 Μαρτίου, 2022

Animation Challenge με αφορμή τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ – Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων ανακοινώνουν το νικητή του πρωτότυπου Animation Challenge που διοργάνωσαν, για τη δημιουργία storyboard ή/και artwork μιας ταινίας μικρού μήκους διάρκειας έως 20”, με αφορμή τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με στόχο την ενίσχυση της κοινότητας των Ελλήνων δημιουργών animation, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων διοργανώσαν από τον Οκτώβριο 2021 έως και Ιανουάριο 2022 ένα διαγωνισμό – Animation challenge για τη δημιουργία storyboard ή/και artwork μιας ταινίας μικρού μήκους διάρκειας 20”, με θέμα το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, αντλώντας έμπνευση από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα τελευταία 40 χρόνια.

 

Όλες οι προτάσεις που υποβλήθηκαν παρουσίασαν αξιόλογο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον και το θέμα του Animation Challenge αναδείχθηκε ποικιλοτρόπως. Ένας όμως θα είναι ο νικητής που θα κληθεί να ολοκληρώσει την ιδέα του ή να διαμορφώσει σε τελική μορφή την ταινία του έως τις αρχές Μαΐου 2022. Η Κριτική Επιτροπή που θα αποφασίσει για το καλύτερο έργο αποτελείται από τους: Αλέξη Γεωργούλη, ευρωβουλευτή, Φωκίωνα Ξένο, βραβευμένο σκηνοθέτη και animator και Μαρία Ανεστοπούλου, Διευθύντρια του Animasyros Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων.

 

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 στις 12:30 η οποία θα αναμεταδοθεί από τις σελίδες Facebook του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Animasyros

Πηγή: Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα