Η ΕΕ εκταμιεύει περίπου 300 εκατ. ευρώ σε επείγουσα μακροοικονομική συνδρομή για την Ουκρανία και εγκρίνει επιχορήγηση ύψους 120 εκατ. ευρώ
21 Μαρτίου, 2022
Καταπολέμηση των ναρκωτικών: Η Επιτροπή προτείνει την απαγόρευση δύο νέων επιβλαβών ναρκωτικών ουσιών
21 Μαρτίου, 2022

Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης: Έκθεση με αντικείμενο τις συζητήσεις στην πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα

Cofe

Η έκθεση σχετικά με τις συζητήσεις στην πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα συνοψίζει τη δραστηριότητα στην πλατφόρμα της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης από την έναρξή της έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022.

Από τότε που ξεκίνησε η Διάσκεψη έχουν εκδοθεί τρεις ενδιάμεσες εκθέσεις. Περισσότεροι από 50.000 συμμετέχοντες και συμμετέχουσες αντάλλαξαν πάνω από 16.274 ιδέες για το μέλλον της Ευρώπης. Διοργανώθηκαν και καταχωρίστηκαν στην πλατφόρμα πάνω από 6.000 εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σ’ αυτές περιλαμβάνονταν συνέδρια και εργαστήρια, μαραθώνιοι ανάπτυξης εφαρμογών και εκδηλώσεις κάθε είδους. Το θέμα της ευρωπαϊκής δημοκρατίας συγκέντρωσε τις περισσότερες προτάσεις, και ακολουθούν η κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν στην πλατφόρμα τροφοδότησαν το έργο των Ομάδων Ευρωπαίων Πολιτών, ενώ πολλές ιδέες που κατατέθηκαν στην πλατφόρμα έχουν ενταχθεί στις συστάσεις των εν λόγω ομάδων. Η επισφαλής εργασία και η ανεργία των νέων, η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στον πολιτισμό και η ένταξη στον αθλητισμό επισημαίνονται ιδιαίτερα στην έκθεση λόγω των πολυάριθμων σχετικών προτάσεων των τελευταίων εβδομάδων.

Με την έκθεση αυτή ολοκληρώθηκαν οι εκθέσεις που τροφοδοτούν την Ολομέλεια της Διάσκεψης.

 

 

Press Release in Englis

Πηγή: Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα