Υποστηρίζουμε την Ουκρανία: παγκόσμια εκδήλωση δωρητών
1 Απριλίου, 2022
Σύνοδος κορυφής των ηγετών ΕΕ-Κίνας με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία παράλληλα με διμερή ζητήματα
1 Απριλίου, 2022

Η γραμμή βοήθειας «Αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ουκρανία» για τους πολίτες θα είναι διαθέσιμη πλέον στην ουκρανική και τη ρωσική γλώσσα

ουκρανία - εε

Εκτός από τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ στις οποίες η Επιτροπή απαντά σε ερωτήσεις πολιτών σχετικά με θέματα που αφορούν την ΕΕ, η Επιτροπή έχει δημιουργήσει ειδική υπηρεσία ουκρανικής και ρωσικής γλώσσας για ερωτήσεις σχετικά με την «Αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ουκρανία».

Από σήμερα, οποιοδήποτε άτομο στην ΕΕ και από το εξωτερικό μπορεί να επικοινωνήσει με το κέντρο επικοινωνίας Europe Direct(EDCC) και να λάβει απαντήσεις στα ουκρανικά και τα ρωσικά. Είτε πρόκειται για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη βοήθεια της ΕΕ προς την Ουκρανία, τα περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας, την προσωρινή προστασία των ανθρώπων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είτε για βασικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα που απορρέουν απ’ αυτήν και από άλλες μορφές στήριξης σε όσους έχουν ανάγκη, καμία ερώτηση δεν θα μείνει αναπάντητη.

Η υπηρεσία είναι άμεσα διαθέσιμη για γραπτές και προφορικές ερωτήσεις σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ, καθώς και για γραπτές ερωτήσεις και απαντήσεις στην ουκρανική και τη ρωσική γλώσσα. Από τα μέσα Απριλίου, οι τηλεφωνικές κλήσεις θα απαντώνται επίσης στην ουκρανική και τη ρωσική γλώσσα. Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας «Αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ουκρανία» αποτελεί τμήμα του κέντρου επικοινωνίας Europe Direct της Επιτροπής, το οποίο αποτελεί σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες για πάνω από 20 χρόνια.

Το 2021 το EDCC απάντησε σε 205.000 ερωτήματα πολιτών που αφορούσαν θέματα που σχετίζονται με την ΕΕ. Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, το EDCC έχει απαντήσει σε περισσότερες από 4.000 ερωτήσεις και προτάσεις πολιτών σχετικά με τον πόλεμο και την αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ουκρανία.

Πολλοί πολίτες εξέφρασαν την άποψή τους σχετικά με τη δράση της ΕΕ, ρώτησαν πώς μπορούν να βοηθήσουν τους πολίτες από την Ουκρανία ή είχαν πρακτικά ερωτήματα σχετικά με τους κανόνες για την προσωρινή προστασία και τα ταξίδια εντός της ΕΕ.

 

 

Press Release in English

Πηγή: Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα