Επισιτιστική κρίση: η ΕΕ αναλαμβάνει δράση για τη στήριξη των περιοχών του Σαχέλ και της λίμνης Τσαντ στην Αφρική
6 Απριλίου, 2022
Ενημέρωση Τύπου για τη σύνοδο ολομέλειας της τρέχουσας εβδομάδας-Δευτέρα, 4 Απριλίου, στις 17.30 (ώρα Ελλάδας)
6 Απριλίου, 2022

Ισότητα: Συνάντηση της Επιτρόπου Ντάλι με ΜΚΟ για τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας

Orientation debate of the von der Leyen Commission, 21/03/2022

Σήμερα, η Επίτροπος Χέλενα Ντάλι πραγματοποίησε συνάντηση με 22 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ισότητας και άκουσε τις ανησυχίες τους λόγω του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στους αυξημένους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, τα παιδιά και τα άτομα που ανήκουν σε μειονότητες στο πλαίσιο του πολέμου.

Η Επίτροπος Ισότητας, κ. Χέλενα Ντάλι, δήλωσε σχετικά: «Οι γυναίκες και τα παιδιά, σε όλη τους την πολυμορφία, αντιπροσωπεύουν το 90 % των προσφύγων που έχουν εκτοπιστεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Στην προσπάθειά μας να εγγυηθούμε την ασφάλεια όσων διασχίζουν τα σύνορα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα την κατάσταση που βιώνουν τα περιθωριοποιημένα άτομα, οι γυναίκες και τα παιδιά

Στη συνάντηση έγιναν αναφορές στις επιπλέον δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, οι Ρομά, οι μη Ουκρανοί πρόσφυγες, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα σε ιδρύματα. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες συζήτησαν την πρόσφατα δημοσιευθείσα έκθεση του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA), στην οποία τονίζεται η ανάγκη επαγρύπνησης και αντιμετώπισης των ζητημάτων που ανακύπτουν ώστε να διασφαλιστεί ότι η πρόσβαση στην ΕΕ όλων όσοι προσπαθούν να ξεφύγουν από τη σύγκρουση, ανεξαρτήτως φύλου, φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκεύματος ή πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

Πηγή: Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα