Ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου: Η Επιτροπή ξεκινάει διαδικασία σε επίπεδο ΕΕ για το «δικαίωμα στη λήθη»
1 Ιουνίου, 2022
Επίσκεψη των Επιτρόπων Ρεντέρς και Γιούανσον σε Europol και Eurojust για συζητήσεις για συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και διερεύνηση των ρωσικών εγκλημάτων πολέμου
1 Ιουνίου, 2022

Ταινία που έλαβε στήριξη από την ΕΕ κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών

Η ταινία «Triangle of Sadness » του Ruben Östlund, η οποία έχει λάβει στήριξη από την ΕΕ, ήταν ο μεγάλος νικητής του 75ου Φεστιβάλ των Καννών, το οποίο ολοκληρώθηκε το Σάββατο 28 Μαΐου. Η ταινία έλαβε τον Χρυσό Φοίνικα, καθώς και το τεχνικό βραβείο που απονέμει η τεχνική επιτροπή του Φεστιβάλ (Prix CST de l’artiste technicien). Άλλη μια ταινία που γυρίστηκε με στήριξη της ΕΕ, το «Boy from Heaven» του Tarik Saleh, πήρε το βραβείο καλύτερου σεναρίου. Η ταινία «L’Amour selon Dalva» της Emmanuelle Nicot βραβεύτηκε στο διαγωνιστικό τμήμα της «Εβδομάδας Κριτικής».

Συνολικά 15 έργα που στηρίχθηκαν από το πρόγραμμα Δημιουργική ΕυρώπηMEDIA συμμετείχαν στο φετινό φεστιβάλ, εκ των οποίων τα έξι στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα και στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα». Οι ταινίες αυτές έλαβαν στήριξη στο στάδιο της ανάπτυξης και της διανομής τους. Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόνσυμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Κινηματογραφικό Φόρουμ  (EFF) του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους του κλάδου και παρουσίασε το MediaInvest, το νέο χρηματοδοτικό μέσο για τη στήριξη της ευρωπαϊκής οπτικοακουστικής δημιουργίας.
 

Press Release in English

Πηγή: Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα