Η Επιτροπή χαιρετίζει την πρόοδο που επετεύχθη στο Συμβούλιο επί του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
29 Ιουνίου, 2022
NextGenerationEU: H Επιτροπή θα εκδώσει ομόλογα ύψους 50 δισ. ευρώ το δεύτερο εξάμηνο του 2022 για χρηματοδότηση της ανάκαμψης
29 Ιουνίου, 2022

Συμμετοχή της Προέδρου φον ντερ Λάιεν στη συνεδρίαση της G7 στις 26-28 Ιουνίου

Participation of Ursula von der Leyen, president of the European Commission, to the European Council

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ θα εκπροσωπήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση στη σύνοδο κορυφής της G7 στο Σλος Έλμαου της Γερμανίας, στις 26-28 Ιουνίου. Για τη φετινή χρονιά, η γερμανική Προεδρία της G7 υιοθέτησε το σύνθημα «πρόοδος προς έναν δικαιότερο κόσμο».

Οι ηγέτες της G7 θα συμμετάσχουν σε συνεδρίες για την παγκόσμια οικονομία, τις συμπράξεις υποδομών, τις επενδύσεις για το κλίμα, την υγεία, την ενέργεια και την ισότητα των φύλων. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι παγκόσμιες συνέπειές της θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Μία συνεδρία θα αφιερωθεί στο θέμα αυτό, ενώ άλλες συνεδρίες θα εστιάσουν στη συνεργασία στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και της ασφάλειας και στην επισιτιστική ασφάλεια. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δραστηριότητες της Προέδρου κ. φον ντερ Λάιεν και του Προέδρου κ. Μισέλ στο EbS. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την G7 είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της γερμανικής Προεδρίας.

 

Press Release in English

Πηγή: Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα