Συγκεντρώσεις: Η Επιτροπή εγκρίνει τη δημιουργία μιας κοινής επιχείρησης από τις Suez και Acea
6 Σεπτεμβρίου, 2022
Ουκρανία: Η ΕΕ δωρίζει πέντε εκατομμύρια δισκία ιωδιούχου καλίου για την προστασία των Ουκρανών πολιτών από πιθανή έκθεση σε ακτινοβολία
6 Σεπτεμβρίου, 2022

Επίσκεψη του Αντιπροέδρου Σχοινά στο Γκντανσκ για την επέτειο της υπογραφής της Συμφωνίας του Γκντανσκ

Margaritis Schinas, Chief Spokesperson of the EC

Αύριο, ο Aντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας κ. Μαργαρίτης Σχοινάς θα επισκεφτεί το Γκντανσκ της Πολωνίας, όπου θα συμμετάσχει στον εορτασμό της 42ης επετείου από την υπογραφή της Συμφωνίας του Γκντανσκ. Κατά την τελετή έναρξης, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία και θα καταθέσει στεφάνι εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η τελετή πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Ημερών Ελευθερίας, ενός τριήμερου εορταστικών εκδηλώσεων για την υπογραφή της Συμφωνίας του Γκντανσκ.

Οι εκδηλώσεις τιμούν επίσης την επανάσταση του Κινήματος της Αλληλεγγύης και τα θύματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα συναντηθεί με τον βραβευθέντα με Νόμπελ Ειρήνης πρώην Πρόεδρο της Πολωνίας κ. Λεχ Βαλέσα, καθώς και με το κίνημα τοπικής αυτοδιοίκησης «ΝΑΙ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ», στο οποίο συμμετέχουν δήμαρχοι πολωνικών πόλεων, με τους οποίους θα συζητήσει τον αντίκτυπο του αδικαιολόγητου πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

  Press Release in English

Πηγή: Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα