Η ΕΕ εγκαινιάζει ένα νέο γραφείο στο Σαν Φρανσίσκο για να ενισχύσει την ψηφιακή της διπλωματία
8 Σεπτεμβρίου, 2022
InvestEU: Στήριξη του Green Generation Fund για επενδύσεις σε βιώσιμες νεοφυείς επιχειρήσεις
8 Σεπτεμβρίου, 2022

H Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στην 86η ΔΕΘ Οι δεξιότητες του Σήμερα για το Αύριο στο επίκεντρο

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συμμετέχει στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) με εκδηλώσεις και δράσεις  που αναδεικνύουν τις απαντήσεις της Ευρώπης στις σύγχρονες προκλήσεις.

Η αφίσα της εκδήλωσης:

Οι δεξιότητες του Σήμερα για το Αύριο στο επίκεντρο

Από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου στο περίπτερο  της Αντιπροσωπείας (νο 10), οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για τις δυνατότητες του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης/NEXTGENEUγια την  Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία/EuropeanGreenDeal, τις πολιτικές της ΕΕ για την κυβερνοασφάλεια, τις δυνατότητες κατάρτισης,τις πολιτικές για την νεολαία και για άλλα επίκαιρα θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκών Οργανισμών, των κέντρων Europe Direct, και πανεπιστημιακοί θα παρουσιάσουν τις ευρωπαϊκές πολιτικές στα θέματα αυτά και θα συζητήσουν με τους πολίτες.

Παράλληλα, στο περίπτερο της Αντιπροσωπείας οι νέοι θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν πώς μπορούν να ταξιδέψουν δωρεάν στην Ευρώπη με το πρόγραμμα Discover EU και να ενημερωθούν για την κυκλική οικονομία και την κλιματική αλλαγή.

 

Οι δεξιότητες του Σήμερα για το Αύριο

 Δημόσια συζήτηση, 10 Σεπτεμβρίου 2022, 14.15 – 17.00, Αμφιθέατρο Νικόλαος Γερμανός (ΔΕΘ)

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνει στις 10 Σεπτεμβρίου 2022 (14.15-17.00), εκδήλωση/διάλογο με θέμα οι «Δεξιότητες του Σήμερα για το Αύριο». Στην εκδήλωση καλούνται να συμμετάσχουν νέες και νέοι για να ενημερωθούν επί θεμάτων που αφορούν τις δεξιότητες και τα προσόντα που θα τους βοηθήσουν στην επαγγελματική τους εξέλιξη.

Η συζήτηση θα γίνει  με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας κ. Μαργαρίτη Σχοινά, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη. Στον διάλογο θα συμμετάσχουν οι διευθυντές δύο ευρωπαϊκών οργανισμών που εδρεύουν στην Ελλάδα, o κ.Juhan LepassaarΕκτελεστικός Διευθυντήςτης ENISA(European Union Agency for Cybersecurity – Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια)  και ο κ.JuergenSiebelΕκτελεστικός Διευθυντήςτου CEDEFOP(European Centre for the Development of Vocational Training – Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης), καθώς και η κ.BarbaraKauffmann, Διευθύντρια  στην Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, Διοικητής της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και η κ. Νίκη Δανδόλου, Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.Ο Υφυπουργός .Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης θα κλείσει την συζήτηση με την ομιλία του για το νέο ΕΣΠΑ ως σημαντικό μοχλό για την ενίσχυση των ανθρώπινων δεξιοτήτων.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κ. Έλενα Παπαδημητρίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του κτιρίου Νικόλαος Γερμανός στον χώρο της ΔΕΘ μεταξύ 14:15-17:00.

Για να συμμετάσχετε στην εκδήλωσή μας και να λάβετε την απαραίτητη πρόσκληση στείλτε μήνυμα στο: 

COMMREPGRPRESS@ec.europa.eu  με θέμα ‘ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΕΘ’, το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, το email, το κινητό, και την ιδιότητά σας. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν κωδικό εισόδου στη ΔΕΘ.

Πηγή: Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα