Συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “Γυναίκες μετά την πανδημία: οι κυριότερες εξελίξεις, προκλήσεις και νομοθεσία”, του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα
18 Οκτωβρίου, 2022
Συνέντευξη του Επικεφαλής του Europe Direct Βορείου Αιγαίου, Καθ. Παναγιώτη Γρηγορίου στην εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» στην ΕΡΤ1
18 Οκτωβρίου, 2022

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “Νέοι στα νησιά: ευκαιρίες, προκλήσεις, προσδοκίες”

 

 

 

Το Europe Direct Βορείου Αιγαίου συμμετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “Νέοι στα νησιά: ευκαιρίες, προκλήσεις, προσδοκίες” που διοργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 30 Μαρτίου 2022.

 

Συμμετείχαν :
• Ροδή Κράτσα, Περιφερειάρχης Ιονίων νησιών, πρώην Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος ΕΚ (ΕΛΚ).
• Κωνσταντίνος Αρβανίτης, Ευρωβουλευτής (Η Αριστερά)
• Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Ευρωβουλευτής (ΕΛΚ)
• Πέτρος Κόκκαλης, Ευρωβουλευτής (Η Αριστερά)

Τη συζήτηση συντόνισε ο Γιάννης Πομώνης, δημοσιογράφος Ionian TV
Οι τέσσερις Ευρωβουλευτές είχαν μια διαδικτυακή συζήτηση πάνω στη βάση των ευρημάτων που προέκυψαν από κλειστές συζητήσεις που προηγήθηκαν με ομάδες νέων, εκπροσώπων EDICs, ακαδημαϊκών, φοιτητών, μαθητών, πολιτών και εθελοντών της πρωτοβουλίας Μαζί.eu.

 

Το Europe Direct Βορείου Αιγαίου, με τον Επικεφαλής του Καθ. Παναγιώτη Γρηγορίου και τον Ευρωβουλευτή, κο Κωνσταντίνο Αρβανίτη, συντόνισαν την κλειστή συζήτηση με τη θεματική «Νέοι και δημοκρατία: Συμμετοχή των νέων στα κέντρα λήψης αποφάσεων, συμμετοχή στα κοινά (εκλέγειν και εκλέγεσθαι), παραπληροφόρηση, ριζοσπαστικοποίηση, εθνικισμός».

Τα θέματα που κάλυψαν οι υπόλοιπες κλειστές ομάδες αφορούσαν:

– Νέοι και απασχόληση: πρόσβαση στην εργασία, συνθήκες εργασίας, πρόσβαση σε προγράμματα εργασίας και επιμόρφωσης, γεφύρωση του γενεαλογικού χάσματος στην εργασία.
– Νέοι, εκπαίδευση και ψηφιακή μετάβαση: Επάρκεια ευκαιριών και τεχνολογικό χάσμα, εκπαίδευση-επιμόρφωση, προοπτικές για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη, η ψηφιακή μετάβαση ως γέφυρα με τη μητροπολιτική χώρα και τον κόσμο.
– Νέοι και περιβάλλον: Κλιματική αλλαγή, ανακύκλωση, καταστροφή των ακτών, αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος ως παράγοντα ανάπτυξης.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των συζητήσεων στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=oTPGNFWV19o