Επίσκεψη αντιπροσωπείας φοιτητών στο Europe Direct Βορείου Αιγαίου
18 Οκτωβρίου, 2022
Ημερίδα με θέμα «Ενεργειακή Κρίση και Κυκλική Οικονομία στην ΕΕ και στην Ελλάδα σήμερα»
18 Οκτωβρίου, 2022

Ημέρα της Ευρώπης, 9 Μαίου 2022 με το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Στις 9 Μαίου 2022, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, το Europe Direct Βορείου Αιγαίου με το  Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης  πραγματοποίησε την τελική εκδήλωση του προγράμματος “Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” στον Λόφο του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η εκδήλωση στηρίχθηκε σε μια ιδέα που κατατέθηκε στη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης για την συνεργασία και την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής μας ταυτότητας . Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, η κ. Ασδεράκη Φωτεινή αναπλ. καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πειραιά και επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος, ο ευρωβουλευτής κ. Αρβανίτης Κωνσταντίνος και ο Καθ. Παναγιώτης Γρηγορίου, Επικεφαλής του Europe Direct Βορείου Αιγαίου.

Στην εκδήλωση, προβλήθηκε ένα κοινό βίντεο για την Ημέρα της Ευρώπης, το οποίο αποτελεί σύμπραξη τεσσάρων σχολείων που συνεργάστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Τα σχολεία που συνεργάστηκαν: Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης,4ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης, ΓΕΛ Αξιού, Lubeck –Γερμανία.

Το βίντεο που παρουσιάστηκε μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=taQMN9wMMN4&list=PLtkBYMOdTIPIJnuSJsLwsMp752Lcqh_FP&index=2