Επικαιροποίηση των απαιτήσεων σχετικά με τη χορήγηση των αδειών οδήγησης
7 Μαρτίου, 2023
Κοιλάδες υδρογόνου: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογράφει κοινή δήλωση με ενδιαφερόμενους φορείς για την προώθηση της οικονομίας του υδρογόνου στην ΕΕ
7 Μαρτίου, 2023

Κατάσταση των ευρωπαϊκών αξιών στην Ελλάδα: ευρωβουλευτές της επιτροπής LIBE στην Αθήνα 06-08 Μαρτίου

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών βρίσκεται στην Αθήνα στις 6-8 Μαρτίου, με σκοπό να εξετάσει θέματα και καταγγελίες που απασχολούν την επικαιρότητα.

Κατά τη διάρκεια της διερευνητικής αποστολής έχει προγραμματιστεί σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους κρατικών και ανεξάρτητων αρχών, όπως η  Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, η Ελληνική Υπηρεσία Ασύλου και η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συναντήσεις με δημοσιογράφους, ΜΚΟ και την κοινωνία των πολιτών (συμπεριλαμβανομένου του εκπροσώπου της οικογένειας του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ), καθώς και με την ηγεσία του Frontex, και του Οργανισμού της ΕΕ για το Άσυλο.

Επισυνάπτεται το επικαιροποιημένο πρόγραμμα.

Οι ευρωβουλευτές που συμμετέχουν στην αποστολή είναι οι εξής:

 

·  Sophie IN ‘T VELD (RENEW, Ολλανδία) (επικεφαλής της αντιπροσωπείας)

·  Katarina BARLEY (Σοσιαλιστές, Γερμανία)

·  Gwendoline DELBOS-CORFIELD (Πράσινοι, Γαλλία)

·  Patricia CHAGNON (ID, Γαλλία)

·  Κωνσταντίνος ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ (Αριστερά, Ελλάδα)

Συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα

Συνέντευξη Τύπου με την επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΕΚ έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 8 Μαρτίου, γύρω στις 12:00,  στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά και θα μεταδοθεί διαδικτυακά, αλλά οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να είναι παρόντες δια ζώσης προκειμένου να θέσουν ερωτήσεις. Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που επιθυμούν να παραβρεθούν θα πρέπει να επικοινωνήσουν μέσω email στη διεύθυνση epathinai@europarl.europa.eu, στέλνοντας το ονοματεπώνυμό τους και το μέσο για το οποίο εργάζονται. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δια ζώσης ή διαδικτυακή συμμετοχή θα ακολουθήσουν σύντομα.

Σχετικές πληροφορίες

Η διερευνητική αποστολή διοργανώνεται υπό την αρμοδιότητα της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) και σύμφωνα με τη εντολή της DRFMG (ομάδα εργασίας για την δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα). Στόχος της αποστολής είναι να πραγματοποιηθεί απολογισμός των τελευταίων εξελίξεων στην χώρα, σε συνέχεια και του έργου της DRFMG για την κατάσταση στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση του κράτους δικαίου, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ελευθερία του Τύπου.

Σύνδεσμοι
Παραβίαση αξιών της ΕΕ: πώς μπορεί η ΕΕ να τις προστατεύσει (γράφημα)
Ετήσια έκθεση της Επιτροπής για το κράτος δικαίου στην ΕΕ (2022) – κεφάλαιο για την Ελλάδα
Δωρέαν οπτικοακουστικό υλικό από το κέντρο πολυμέσων του ΕΚ (ΕΕ – Ελλάδα)

Πηγή: Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα