Διαδικτυακή Ενημερωτική Εκδήλωση: “Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας. Ενισχύοντας τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.”
16 Μαρτίου, 2023
Μεταρρύθμιση του σχεδιασμού της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της ΕΕ
20 Μαρτίου, 2023

“Μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη και το υπό διαμόρφωση, νέο θεσμικό, κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον”

 

Την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, στις 19:00, τα Europe Direct Βορείου Αιγαίου και Πελοποννήσου,

πραγματοποίησαν τη Διαδικτυακή Συζήτηση με θέμα

“Μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη και το υπό διαμόρφωση, νέο θεσμικό, κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον”.

 


 

Στη συζήτηση συμμετείχαν καταξιωμένοι επιστήμονες και ειδικοί σε θέματα μετανάστευσης:

 

  • Αριστείδης Ψαρράς, Επικεφαλής Τομέα Ελλάδας, Γενική Δ/νση Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Ευρωπαϊκή Επιτροπή → “Το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση. Κοινωνικοί στόχοι και ο ρόλος των Θεσμών”
  • Στέλιος Περράκης, Ομ. Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, πρ. Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης → “«Εργαλειοποιώντας» το Δίκαιο και τις Πολιτικές της Ανθρώπινης Ασφάλειας. Πρόσφυγες/μετανάστες στον ευρωπαικό χώρο.Εθνικές κι ευρωπαικές τάσεις”
  • Μαρία-Ντανιέλλα Μαρούδα, Επ. Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ECRI) του Συμβουλίου της Ευρώπης (Στρασβούργο) → “Η επίδραση του Ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία στην Ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου και μετανάστευσης”
  • Άγις Τερζίδης, Παιδίατρος, Γεν.Γραμματέας του Δ.Σ. των Γιατρών του Κόσμου → “Η επίδραση του Ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία στην Ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου και μετανάστευσης”
  • Τη συζήτηση συντόνισε ο Παναγιώτης Γρηγορίου, Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών Παν/μίου Αιγαίου Αιγαίου, Επικεφαλής Europe Direct Βορείου Αιγαίου ενώ την αποφώνηση έκανε η κυρία Βίκυ Ιγγλέζου, Επικεφαλής Europe Direct Πελοπόννησος.

 

Η Διαδικτυακή συζήτηση πραγματοποιήθηκε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ZOOM και μεταδόθηκε ζωντανά από τις σελίδες στο Facebook των Europe Direct Βορείου Αιγαίου και Πελοποννήσου

https://www.facebook.com/EDIC.North.Aegean

https://www.facebook.com/edpeloponnisos

Παρακολουθήστε το video της εκδήλωσης εδώ 

ή στο κανάλι μας στο Youtube

Πρόγραμμα (1)