Ελλάδα 2.0: Νέες ευκαιρίες χρηματοδοτησης μικρών & μεσαίων επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
3 Απριλίου, 2023
Η νέα έκδοση του Άτλαντα της μετανάστευσης παρουσιάζει λεπτομερή στοιχεία για τη μετανάστευση σε όλο τον κόσμο
3 Απριλίου, 2023

Συνάντηση με Φοιτητικό Σύλλογο Τμήματος Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου

Την Τρίτη 28 Μαρτίου το Europe Direct Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Φοιτητικό Σύλλογο Κοινωνιολογίας «Νίκος Πουλαντζάς»

Με τους εκπροσώπους των φοιτητών του Τμήματος Κοινωνιολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Επικεφαλής του Europe Direct Βορείου Αιγαίου συζήτησε για τα παρακάτω θέματα:

-Την πρακτική άσκηση για τους προπτυχιακούς φοιτητές που παρέχει το πρόγραμμα.

-Την βιβλιοθήκη που στεγάζεται στο γραφείο του Europe Direct Βορείου Αιγαίου και διατίθεται στην ακαδημαϊκή κοινότητα για δανεισμό.

-Το Summer School που διοργανώνει το Europe Direct Βορείου Αιγαίου στο οποίο συμμετέχουν και φοιτητές του τμήματος Κοινωνιολογίας κάθε καλοκαίρι. Στόχος του είναι η άμεση ενασχόληση των συμμετεχόντων με θέματα γύρω από την Ευρωπαϊκή Ένωσης, του Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και Πολιτικές.

-Την ιστορία του τμήματος και προτάσεις για προσθήκες μαθημάτων που μπορούν να βοηθήσουν στην πιο εύκολη απορρόφηση των αποφοίτων του τμήματος στην αγορά εργασίας.

-Την κομβική θέση των Κοινωνιολόγων στην δημόσια διοίκηση καθώς κ την απορρόφηση αποφοίτων των κοινωνικών επιστημών στον συγκεκριμένο κλάδο.

-Την επαφή του τμήματος με στελέχη της ΕΚΔΔΑ (Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης) και την μετέπειτα συμμετοχή τους στις εξετάσεις της ΕΣΔΔΑ (Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης)

-Την συμμετοχή του Europe Direct Βορείου Αιγαίου στην ημέρα καριέρας των Φοιτητικών Συλλόγων Κοινωνιολογίας «Νικος Πουλαντζάς» και Ανθρωπολογίας και Ιστορίας «Οδυσσέας Ελύτης»