9η Μαΐου: η ιστορία, μία διαρκής πρόκληση για το Μέλλον της Ευρώπης
27 Απριλίου, 2023
Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη ματιά ενός νέου ανθρώπου
2 Μαΐου, 2023

Ημέρα της Ευρώπης 2023

Το Europe Direct Βορείου, για την Ημέρα της Ευρώπης, 9 Μαΐου 2023,

συμπράττει με τα σχολεία της Μυτιλήνης που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα “Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”, Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης,  1 º ΕΠΑ.Λ. Μυτιλήνης και Πρότυπο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και γιορτάζουν την Ημέρα της Ευρώπης!

 

Η εκδήλωση στηρίζεται στην συνεργασία των τριών σχολείων, της τοπικής κοινότητας και φορέων για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής μας ταυτότητας μέσα από δράσεις που σχετίζονται με τις πολιτικές προτεραιότητες του ΕΚ .

Τα σχολεία θα παρουσιάσουν τις εξαιρετικές δράσεις τους, ενώ ο Επικεφαλής του Europe Direct Βορείου Αιγαίου, θα μιλήσει στους μαθητές και σε φοιτητές για την Ημέρα της Ευρώπης.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, ο ευρωβουλευτής κ. Αρβανίτης Κωνσταντίνος, ο περιβαλλοντολόγος  κ. Μπάκας Μιχαήλ και ο  κ.  Αρσένης   Σπύρος   επικεφαλής   Ανάπτυξης   Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας   της   Εθνικής   Τράπεζας και ο κ. Σωτηρίου Ιωάννης, μέντορες  του 1ου ΕΠΑΛ   στην   ολοκλήρωση   και   βελτίωση   της   εικονικής επιχείρησης  BioVItems & V-HauteCouture.