Αναγόρευση κυρίας Μαρίας Τσίρλη σε Επίτιμη Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου
22 Μαΐου, 2023
Ενημερωτική Επίσκεψη στο Γενικό Λύκειο Μούδρου
22 Μαΐου, 2023

Γιορτή της Ημέρας της Ευρώπης!

 

 

 

 

 

 

 

 

Την Τρίτη 9 Μαΐου 2023, το Europe Direct Βορείου Αιγαίου, γιόρτασε μεταξύ άλλων εορταστικών εκδηλώσεων γιατην Ημέρα της Ευρώπης, με τα σχολεία της Μυτιλήνης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικού του 1ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης και του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης του Παν/μίου Αιγαίου, συγκεντρώθηκαν στον Λόφο του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η εκδήλωση στηρίχθηκε στην συνεργασία των τριών σχολείων, του Europe Direct Βορείου Αιγαίου, της τοπικής κοινότητας και φορέων για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής μας ταυτότητας μέσα από δράσεις που σχετίζονται με τις πολιτικές προτεραιότητες του ΕΚ .

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, ο ευρωβουλευτής κ. Αρβανίτης Κωνσταντίνος, ο περιβαλλοντολόγος  κ. Μπάκας Μιχαήλ, ο  κ.  Αρσένης   Σπύρος   επικεφαλής   Ανάπτυξης   Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας   της   Εθνικής   Τράπεζας και ο κ. Σωτηρίου Ιωάννης, μέντορες  του 1ου ΕΠΑΛ   στην   ολοκλήρωση   και   βελτίωση   της   εικονικής επιχείρησης  BioVItems & V-HauteCouture.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η εκδήλωση έκλεισε με την Ωδή στη Χαρά, τον ύμνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, με σαντούρι και κλαρινέτο.