ΚΟΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Europe Direct Νοτίου και Βορείου Αιγαίου στη Ρόδο
12 Φεβρουαρίου, 2024
Απογεύματα της Ευρώπης 2023 – Η Ευρώπη πολίτις και οι εκλογές. Ένα τέλος στα εθνικά κέντρα εξουσίας.
12 Φεβρουαρίου, 2024

Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή – Mednight στη Μυτιλήνη

Η Ισπανία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Τουρκία και η Γαλλία είναι οι έξι μεσογειακές χώρες που απαρτίζουν τη “Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή» – Mednight”, ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε νέους και νέες και την κοινωνία γενικότερα, του οποίου ο κύριος στόχος είναι να αναδείξει την επιστήμη που διεξάγεται στην περιοχή της Μεσογείου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη συμβολή των γυναικών ερευνητριών. Το επιστημονικό κέντρο Genopolys στο Μονπελιέ (Γαλλία) συμμετέχει αυτή τη χρονιά στο Mednight ως εταίρος, ενώ μια έβδομη χώρα, το  Βέλγιο, συμμετέχει στο έργο μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών Πρυτάνεων.

 

 

 

 

 

 

 

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση την προηγούμενη χρονιά, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμμετέχει ξανά στη Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή – Mednight που επέστρεψε και φέτος στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 στη Μυτιλήνη υπό την διοργάνωση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo.

 

Το Europe Direct Βορείου Αιγαίου, συμμετείχε και φέτος στη Βραδιά Ερευνητή με την ευθύνη της Ευρωπαϊκής Γωνιάς και μοίρασε υλικό από τις επίσημες εκδόσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως επίσης, ενημέρωνε τους πολίτες για θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τους ερευνητές και τις ερευνήτριες, να συμμετέχουν σε διαδραστικά εργαστήρια και να γνωρίσουν ένα ευρύ φάσμα από επιστημονικά πεδία. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα ευρωπαϊκά προγράμματα του πανεπιστημίου στην Ευρωπαϊκή Γωνιά, (με εκπροσώπους από το Europe Direct Βορείου Αιγαίου) και να παρακολουθήσουν «πειράματα στον δρόμο» στο πλαίσιο της δράσης Mind the Lab. Επιπλέον, στις 18:30 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή προβολή του ντοκιμαντέρ “The Mednight expedition, the ports of science” στον χώρο της θεατρικής ομάδας “Οι Άστεγοι”. Παράλληλα, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού είχαν την ευκαιρία να δουν την έκθεση «Γυναίκες της Μεσογείου στον τομέα της Υγείας». Η έκθεση προβλήθηκε σε ψηφιακή μορφή στον χώρο των εκδηλώσεων και σε εκτυπωμένη μορφή με ελεύθερη είσοδο στην αίθουσα Future Lab (ισόγειο του κτιρίου Γ, στις Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην περιοχή Καλλιθέα) 17:00-19:00 από 26 έως 28 Σεπτεμβρίου.

Δείτε το video με πλάνα και δηλώσεις για την εκδήλωση.

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023