Υποστήριξη δράσεων ενημέρωσης σχετικά με την κοινή γεωργική πολιτική (ΚΓΠ) για το 2017
26 Νοεμβρίου, 2016
Γιγαντιαία επιχείρηση σε Ε.Ε – ΗΠΑ κατά του ξεπλύματος χρήματος
26 Νοεμβρίου, 2016

Συνδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) με φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών στην Αθήνα

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) πραγματοποιεί στην Αθήνα  στις 28-29 Νοεμβρίου 2016, ετήσιο Συμβουλευτικό Φόρουμ.

Το φόρουμ αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της συνολικής προσπάθειας των δραστηριοτήτων της για την προώθηση και ενίσχυση του διαλόγου με τους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.

Μέλη των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών καθώς και ειδικοί εμπειρογνώμονες σε θέματα ασύλου και υποδοχής, θα συζητήσουν τις προκλήσεις που συνδέονται με την πρακτική εφαρμογή του προγράμματος για την Μετεγκατάσταση αλλά και το θέμα των hotspots.

Θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις σε θέματα που αφορούν στην επικοινωνία με τους πρόσφυγες και τους πολίτες σε ένα ευρύτερο πλαίσιο φορέων αλλά και τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των ευάλωτων ομάδων σε περιπτώσεις αυξημένων εισροών.

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 στις 9:40 ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος θα κάνει δηλώσεις στον Τύπο, ενώ την ίδια μέρα, στις 10.00 ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Μπαλάφας και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της EASO κ. Jose Carreira, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός (Αίθουσα: Ήφαιστος, Μιχαλακοπούλου 114, 115 27 Αθήνα).

Περισσότερα εδώ.