21 Μέρες Πριν την λήξη για υποβολή προτάσεων – ΕΣΠΑ: Επιδότηση 100% Πτυχιούχων έως 50.000€. Δικαιούχοι: Πτυχιούχοι Άνεργοι-Μισθωτοί (Πλήρους- Μερικής-Εποχιακής Απασχ/σης)-Υφιστάμενοι Ατομικοί Επιχειρηματίες
20 Σεπτεμβρίου, 2017
Επενδύοντας σε έξυπνες, καινοτόμες και βιώσιμες βιομηχανίες
20 Σεπτεμβρίου, 2017

«O μικρός τουρίστας – Mια βαλίτσα ταξιδεύει»

Ένα καινοτόμο βιωματικό  εργαστήρι τουριστικής εκπαίδευσης για παιδιά
στο πλαίσιο του ομώνυμου πολυβραβευμένου  διαθεματικού πολυ-προγράμματος πολιτισμού.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα δράση που θα παρουσιαστεί στη Βραδιά του Ερευνητή, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254), Παρασκευή,  29 Σεπτεμβρίου, από τις 17:00,  με ελεύθερη είσοδο.

Μια εκδήλωση/αναφορά  για  τον εορτασμό  του “ 2017 ως Έτος Βιώσιμου  Τουρισμού  για  την Ανάπτυξη”.

Με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Αττικής.

Με άξονα το σχήμα  «τέχνη-έκφραση-δημιουργία→τουρισμός» στοχεύουμε να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες, κυρίως μαθητές πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενεργό πολιτειότητα και ευαισθητοποιημένη συνείδηση δρώντας με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης (UNESCO) και τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός: η διαμόρφωση μελλοντικών  υπεύθυνων πολιτών που θα προστατεύουν και αναδεικνύουν τη χώρα μας (χώρα υποδοχής τουριστών), συμβάλλοντας καθοριστικά  στον υπεύθυνο και δημιουργικό τουρισμό.

Αυτό διεξάγεται μέσω βιωματικών εργαστηρίων που στηρίζονται σε έργα εικαστικών/καλλιτεχνών, κατάλληλο διδακτικό υλικό, σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό, αλλά  κυρίως μέσω σύγχρονης εκπαιδευτικής μεθοδολογίας και πρακτικής.

Το σπουδαιότερο, όμως, είναι ο «δημιουργικός, παιγνιώδης και συνεργατικός χαρακτήρας» που έχει δοθεί στη δράση ώστε με κατανοητό και εύληπτο τρόπο να γίνονται αντιληπτές έννοιες πολύ σημαντικές για το  ταξίδι, όπως είναι: το περιβάλλον, ο πολιτισμός, η γαστρονομία, η ψυχαγωγία, η ιστορία, η κοινωνία, η οικονομία, η εργασία, ο ακτιβισμός, αλλά και να προωθείται η ειρήνη, η συνεργασία, η καινοτομία και η δημιουργικότητα.
Διοργάνωση:
Δρ. Ελευθερία Μ. Γκρίμπα, Δημιουργός/ Εθελόντρια εκπαιδεύτρια δράσης (Υπότροφος ΙΚΥ),

Για παιδιά δημοτικού (2 τμήματα 17:00-17:45 και 17:45-18:30)
Για παιδιά γυμνασίου (2 τμήματα 18:30-19:15 και 19:15-20:00)

Περισσότερα εδώ.