Δελτίο Τύπου – Η Επιτροπή ξεκινά δημόσια διαβούλευση σχετικά με την αναθεώρηση των διευρωπαϊκών ενεργειακών υποδομών
18 Μαΐου, 2020
Δελτίο Τύπου – Δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
19 Μαΐου, 2020

Δελτίο Τύπου «ENVEST 2020 5ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος – Πράσινες Πολιτικές στην Ελλάδα και την ΕΕ »

Μυτιλήνη, Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

 

                                                                                       Δελτίο Τύπου
«
ENVEST 2020 5ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος – Πράσινες Πολιτικές στην Ελλάδα και την ΕΕ »

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Βορείου Αιγαίου, την Παρασκευή 15 Μαΐου και ώρα 17:00 μ.μ., συμμετείχε στην διαδικτυακή συζήτηση που διοργανώθηκε από τον Φοιτητικό Σύλλογο Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενόψει του 5ου Φεστιβάλ Περιβάλλοντος, με θέμα: «Πράσινες Πολιτικές στην Ελλάδα και την ΕΕ».
Το Κέντρο μας αποδέχτηκε την πρόσκληση του Φοιτητικού Συλλόγου για την Παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (EU Green Deal).
O Παναγιώτης Γρηγορίου, καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Διευθυντής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης -Europe Direct Βορείου Αιγαίου, έκανε μια εκτενή παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, μιας από τις βασικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπό την Πρόεδρο Ursula von der Leyen. Επιπλέον, έγιναν αναφορές στο ήδη υπάρχον δίκαιο γύρω από το περιβάλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν το Green Deal.
Στην συζήτηση συμμετείχε και ο κ. Μανώλης Γραφάκος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, ο οποίος αναφέρθηκε στο πως γίνεται η διαχείριση των αποβλήτων στην Ελλάδα και οι διαφορές της σε σύγκριση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και νέα προγράμματα και πολιτικές που πρόκειται να εφαρμοστούν.
Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Ξυπολιάς, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό.
Η συζήτηση είχε μεγάλη επιτυχία κάτι που φάνηκε από τον αριθμό των συμμετεχόντων αλλά και από τις ερωτήσεις που έκαναν προς του ομιλητές.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε εδώ.