Πούτιν: Η Ελλάδα σημαντικός εταίρος της Ρωσίας στην Ευρώπη
26 Μαΐου, 2016
Γιούνκερ: Δεν… περνάνε οι απειλές της Τουρκίας για το προσφυγικό
26 Μαΐου, 2016

Ο νέος γερμανικός νόμος για τους μετανάστες δίνει προτεραιότητα στη γλώσσα

Νέες ευκαιρίες εργασίας, περισσότερα μαθήματα ένταξης και νέους κανόνες σχετικά με τη στέγαση. Αυτά περιλαμβάνει ο νέος νόμος για την ενσωμάτωση των μεταναστών της Γερμανίας, ο οποίος είναι στο δρόμο προς την τελική έγκριση, συναντώντας ωστόσο αρκετές επιφυλάξεις.

«Ως πρόεδρος του SPD, είμαι σίγουρος ότι σε λίγα χρόνια ο νόμος αυτός θα ειδωθεί αναδρομικά ως το πρώτο μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση μιας σύγχρονης μεταναστευτικής νομοθεσίας», είχε δηλώσει ο Sigmar Gabriel , τον Απρίλιο. Παρ ‘όλα αυτά, κόλλησε στο κοινοβούλιο για περίπου ένα μήνα. Τώρα, το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τελικά το νέο νόμο, ο οποίος μπορεί να περάσει για έγκριση από την Bundestag και την Bundesrat, το Γερμανικό Συμβούλιο, πριν από τις θερινές διακοπές. Η Καγκελάριος Μέρκελ χαρακτήρισε την εξέλιξη ως «ορόσημο».

Τα κύρια σημεία του σχεδίου, από τον υπουργό Εργασίας Andrea Nahles (SPD) και υπουργό Εσωτερικών Thomas de Maizière (CDU), περιλαμβάνουν ευκολότερη πρόσβαση σε θέσεις εργασίας και μέτρα ένταξης, όπως μαθήματα γερμανικής γλώσσας. Ως αποτέλεσμα, οι πρόσφυγες δεν θα απελαύνονται κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους κατάρτισης και θα τους δοθεί επιπλέον χρόνος για να βρουν εργασία. Επιπλέον, έχουν προγραμματιστεί 100.000 θέσεις ημιαπασχόλησης μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, παρόμοιες με τις θέσεις εργασίας του ενός ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους που προσφέρονται σήμερα.

Περισσότερα εδώ.