Γιούνκερ: Δεν… περνάνε οι απειλές της Τουρκίας για το προσφυγικό
26 Μαΐου, 2016
Παρατηρήσεις του Προέδρου Jean-Claude Juncker κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τουσκ πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των G-7.
26 Μαΐου, 2016

Eurostat: 12.022 θάνατοι στην Ελλάδα το 2013 θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί

To 37.1% των συνολικών θανάτων ή 12.022 θάνατοι στην Ελλάδα το 2013 θα μπορούσαν να μην είχαν συμβεί, σύμφωνα με νέα έρευνα της Eurostat.  

Οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων θα πρέπει να σταματήσουν να αγνοούν τους παράγοντες κινδύνου όπως το κάπνισμα, που προκαλεί θανάτους που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, είπε στην EurActiv.com ο Επίτροπος Υγείας Vytenis Andriukaitis.

Μια νέα έρευνα της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ, αποκάλυψε πρόσφατα έναν σημαντικά υψηλό αριθμό «θανάτων που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί» στην ΕΕ.

Το 2013, περίπου 1,7 εκατομμύρια άτομα ηλικίας κάτω των 75 έχασαν τη ζωή τους σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τη Eurostat, το ένα τρίτο του συνόλου των θανάτων στην ΕΕ θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, μια εικόνα που θέτει υπό αμφισβήτηση την απόδοση των συστημάτων υγείας των κρατών μελών.

Οι «αποφευκτοί θάνατοι» είναι εκείνοι που δεν θα είχαν συμβεί εάν υπήρχε έγκαιρη και αποτελεσματική φροντίδα υγείας, σύμφωνα με την Eurostat.

Περισσότερα εδώ.