Σουλτς: «Όνειδος» για τα κράτη μέλη της ΕΕ η Ειδομένη
26 Μαΐου, 2016
Πούτιν: Η Ελλάδα σημαντικός εταίρος της Ρωσίας στην Ευρώπη
26 Μαΐου, 2016

Moody’s: Θετικό το Eurogroup, αλλά τα ρίσκα παραμένουν μεγάλα

Η συμφωνία του Eurogroup είναι θετική για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, όμως τα ρίσκα εφαρμογής της στη χώρα μας παραμένουν υψηλά, εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Σε σημείωμά της, η Moody’s επισημαίνει ότι η συμφωνία για εκταμίευση της πρώτης υποδόσης στήριξης, ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, λύνει το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετώπιζε η Ελλάδα και καλύπτει τις πληρωμένες χρέους που πρέπει να κάνει φέτος η χώρα μας.

Ο οίκος αξιολόγησης στέκεται θετικά και στη συμφωνία για ελάφρυνση του δημόσιου χρέους. Επισημαίνει όμως ότι το κοινό ανακοινωθέν δεν παρέχει συγκεκριμένες πληροφορίες για την αναδιάρθρωση που θα γίνει σε βάθος χρόνου, ενώ παράλληλα είναι πια «ξεκάθαρο» πως η σημαντική βοήθεια θα εξεταστεί μετά το τέλος του Μνημονίου, το 2018, και με προϋπόθεση την τήρηση των συμφωνηθέντων.

Παρά ταύτα, ο οίκος υπογραμμίζει ότι κίνδυνοι ακόμα ελλοχεύουν. Με τους κινδύνους να εκτραπεί η εφαρμογή της συμφωνίας στην Ελλάδα να παραμένουν «υψηλοί». Οι αιτίες της αβεβαιότητας, τονίζει η Moody’s, πηγάζουν από την μικρή πλειοψηφία που διαθέτει η κυβέρνηση στη Βουλή, με φόντο την πολιτική και κοινωνική δυσαρέσκεια που υπάρχει στη χώρα μας.

Διαθέσιμο εδώ.