Οι ευρωπαϊκές πόλεις έχουν λόγο στη χάραξη πολιτικής της ΕΕ
31 Μαΐου, 2016
Σύνοδος Κορυφής για την κατακόρυφη πτώση της τιμής του γάλακτος
31 Μαΐου, 2016

Ανακαλύψτε τα έργα που χρηματοδοτεί η ΕΕ στην περιοχή σας

«Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου» #EUinmyRegion
«Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου», είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης που στοχεύει να βοηθήσει τους πολίτες να ανακαλύψουν έργα της Πολιτικής Συνοχής που βρίσκονται στη «γειτονιά» τους. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, που θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Ιουνίου, οργανώνονται περισσότερες από 1.200 εκδηλώσεις σε 23 κράτη μέλη της ΕΕ, ενώ πολλά έργα ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό. Στην Ελλάδα ειδικότερα υπάρχει σειρά εκδηλώσεων (https://www.espa.gr/el/pages/europeinmyregion.aspx#ekdiloseis).

«Τα έργα που υποστηρίζονται από την Πολιτική για τη Συνοχή αποτελούν απτά παραδείγματα του πώς η ΕΕ συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Ένα νοσοκομείο που έλαβε εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, ένα ολόκληρο χωριό που απέκτησε πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες, μια μικρή επιχείρηση που εξασφάλισε ένα δάνειο. Τα έργα αυτά είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές των προσπαθειών μας για την επίτευξη των στόχων της ΕΕ για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική ένταξη. Πιστεύω ότι η εκστρατεία θα βοηθήσει τους πολίτες να δείξουν για τα έργα που έχουμε χρηματοδοτήσει την προσοχή που τους αξίζει», δήλωσε η Επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική κ. Κορίνα Κρέτσου.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Η Ευρώπη στην περιοχή μου” διοργανώνονται:

1- Ημέρες ελεύθερων επισκέψεων σε έργα που έχουν λάβει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση
Περισσότερες από 20 χώρες της ΕΕ συμμετέχουν στις πανευρωπαϊκές ημέρες ελεύθερων επισκέψεων σε ενωσιακά έργα: καθόλη τη διάρκεια του Μαΐου οι δικαιούχοι των έργων που συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ παρουσιάζουν τα επιτεύγματά τους στους πολίτες. Ανακαλύψτε τις εκδηλώσεις με τη βοήθεια του διαδραστικού χάρτη.
2- Κυνήγι θησαυρού
Παράλληλα με τις ημέρες ελεύθερων επισκέψεων μπορείτε να λάβετε μέρος σε κυνήγι θησαυρού, τον οποίο μπορείτε να ανακαλύψετε εντοπίζοντας κρυμμένα στοιχεία ανά την Ευρώπη και επιλύοντας ένα διαδικτυακό κουίζ. Σας δίνεται έτσι η δυνατότητα να κερδίσετε ένα ταξίδι σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.
3- Διαγωνισμός φωτογραφίας
Αποτυπώνοντας το αποτέλεσμα ενός έργου που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ σε μια φωτογραφία (στην οποία θα πρέπει να εμφανίζεται σαφώς η απόδειξη της χρηματοδότησης της ΕΕ, π.χ. η σχετική πινακίδα), έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε ένα μάθημα φωτογραφίας με έναν επαγγελματία φωτογράφο και ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στη σχετική σελίδα στο Facebook. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τις 2 Μαΐου έως τις 28 Αυγούστου.
4- Ιστολόγια (blogs)
Φέτος η εκστρατεία περιλαμβάνει και τα ιστολόγια (blogs). Οι bloggers μπορούν να αναρτήσουν άρθρα για τοπικά έργα, συμμετέχοντας και προωθώντας ταυτόχρονα και το διαγωνισμό φωτογραφίας. Όλες οι καλές αναρτήσεις θα μεταφραστούν και θα αναδημοσιευτούν σε ειδικό ιστολόγιο. Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει 3 bloggers που θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και Πόλεων.

Περισσότερα εδώ.