Οφέλη για Κύπρο από ρωσικά κότερα που φεύγουν από Τουρκία
31 Μαΐου, 2016
Εκπροσώπηση συμφερόντων με μεγαλύτερη διαφάνεια και ισορροπία: η Επιτροπή εγκρίνει νέους κανόνες για τις ομάδες εμπειρογνωμόνων
2 Ιουνίου, 2016

Η πειρατεία έπληξε σημαντικά τη μουσική βιομηχανία της ΕΕ το 2014

Το 2014, η ευρωπαϊκή μουσική βιομηχανία έχασε 5,2% των συνολικών ετήσιων πωλήσεων λόγω πειρατείας, σύμφωνα με το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO).

Μια πρόσφατη έκθεση αποκάλυψε ότι η πειρατεία των CD κόστισε στη μουσική βιομηχανία της ΕΕ €57 εκατομμύρια σε απώλεια πωλήσεων το 2014, ενώ η ψηφιακή πειρατεία κοστίζει στη βιομηχανία €113 εκατομμύρια. Τα στοιχεία αυτά ισούνται με το 2,9% και το 8,8% των συνολικών πωλήσεων αντίστοιχα.

Η έκθεση αυτή, που δημοσιεύθηκε στις 24 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε από το EUIPO σχετικά με τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας χρησιμοποιώντας δεδομένα από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φωνογραφικής Βιομηχανίας (IFPI), η οποία εκπροσωπεί την καταγραφή της μουσικής και την αδειοδότηση εταιρειών σε όλο τον κόσμο.

Οι συντάκτες της έκθεσης ανέλυσαν τις απευθείας πωλήσεις μουσικών προϊόντων που δημιουργούνται από τη μουσική βιομηχανία σε εμπόρους λιανικής πώλησης ή μεσάζοντες και εξαίρεσαν τις πωλήσεις από διανομείς όπως online πλατφόρμες.

Με πωλήσεις €150 εκ, η ισπανική μουσική βιομηχανία υπέστη το μεγαλύτερο χτύπημα από την πειρατεία στην ΕΕ, χάνοντας 8,8% των συνολικών πωλήσεων. Η Γερμανία, η οποία στα 1,3 δις € έχει τη μεγαλύτερη αγορά της ΕΕ σε αυτόν τον τομέα, έχασε περίπου 3,07% των συνολικών πωλήσεών της λόγω πειρατείας.

Περισσότερα εδώ.