Frontex: «Η Τουρκία έχει φέρει αποτελέσματα» στην προσφυγική κρίση
31 Μαΐου, 2016
Η πειρατεία έπληξε σημαντικά τη μουσική βιομηχανία της ΕΕ το 2014
31 Μαΐου, 2016

Οφέλη για Κύπρο από ρωσικά κότερα που φεύγουν από Τουρκία

Προς τα παράλια του Ισραήλ φαίνεται να κατευθύνεται το μεγαλύτερο ποσοστό των Ρώσων υπηκόων που για διάφορους λόγους, κυρίως ασφαλείας, μετακινούν το τελευταίο διάστημα τα παραθεριστικά σκάφη και κότερά τους από τα ανατολικά παράλια της Τουρκίας.

Όπως δήλωσε στον «Φ» ο διευθυντής της μαρίνας του ΚΟΤ στη Λάρνακα, Χρήστος Πετρίδης, τις τελευταίες βδομάδες έχουν καταπλεύσει τρία ιστιοφόρα Ρώσων, οι οποίοι μετακινήθηκαν από τα τουρκικά παράλια, μετά τη διασάλευση των σχέσεων Ρωσίας- Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, κατά τις εκτιμήσεις αναμένεται ότι τις επόμενες μέρες ίσως καταπλεύσουν και άλλα ρωσικά σκάφη στη μαρίνα της Λάρνακας ή στις μαρίνες του Αγίου Ραφαήλ και Λεμεσού, καθώς η χωρητικότητα που υπάρχει για τέτοια σκάφη στη Λάρνακα δεν υπερβαίνει τα δέκα.

Πρόκειται, τόνισε, για μια θετική εξέλιξη καθώς οι ιδιοκτήτες τέτοιων σκαφών, που δεν προέρχονται μόνο από τη Ρωσία, αλλά και από τον Λίβανο και το Ισραήλ, είναι σχετικά άνετης ως πολύ άνετης οικονομικής κατάστασης και αφήνουν σημαντικά έσοδα στη χώρα που επισκέπτονται. Και έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση ιδιοκτήτη πολυτελούς κότερου που κατέπλευσε πριν μερικούς μήνες στη μαρίνα της Λάρνακας, ο οποίος πλήρωσε μόνο για τα λουλούδια για δεξίωση που παρέθεσε σε φίλους του 4.000 ευρώ.

Περισσότερα εδώ.