Τούσκ: Οι απλοί πολίτες δεν συμμερίζονται τον «ευρωενθουσιασμό» μας
7 Ιουνίου, 2016
Νέα έκκληση του Στήβεν Χώκινγκ κατά του Brexit
7 Ιουνίου, 2016

Η Τουρκία προειδοποιεί τη Γερμανία για την γενοκτονία των Αρμενίων

Η Γερμανία θα πρέπει να «είναι προσεκτική στις σχέσεις της με την Τουρκία», δήλωσε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, λίγο πριν από την ψηφοφορία της Πέμπτης στη Μπούντεσταγκ επί της απόφασης με την οποία αναγνωρίζεται η γενοκτονία των Αρμενίων, την οποία απορρίπτει κατηγορηματικώς η Άγκυρα.

«Η Γερμανία είναι φίλη μας και σύμμαχός μας, (χώρα) όπου ζουν πολλοί πολίτες τουρκικής καταγωγής», δήλωσε ο Κουρτουλμούς, ο οποίος είναι και εκπρόσωπος της κυβέρνησης. «Η Γερμανία πρέπει να είναι προσεκτική στις σχέσεις της με την Τουρκία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

«Δεν πιστεύω ότι το κοινοβούλιο της Γερμανίας θα καταστρέψει αυτή τη σχέση για τα συμφέροντα δύο ή τριών πολιτικών», δήλωσε ο Κουρτουλμούς. «Δεν είναι αυτός ο ρόλος των κοινοβουλίων» να αποφασίζουν για αυτά τα θέματα, δήλωσε ο Κουρτουλμούς. «Το καθήκον ενός κοινοβουλίου είναι να δίνει τα ντοκουμέντα του, αν έχει, στους ιστορικούς και να προσφέρει την υποστήριξή του στη διασαφήνιση των γεγονότων», ανέφερε.

Περισσότερα εδώ.