Συναγερμός στο στρατόπεδο κατά του Brexit μετά τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης
13 Ιουνίου, 2016
Ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον θα ψηφίσει υπέρ…της παραμονής στην ΕΕ
13 Ιουνίου, 2016

Βιομηχανία: Οι νέοι κανόνες για τις ιατρικές συσκευές να αποφύγουν την «περιττή» γραφειοκρατία

Η εφαρμογή των νέων κανόνων για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα θα πρέπει να αποφύγει τα επιπλέον βάρη και την περιττή γραφειοκρατία, οι αξιωματούχοι της βιομηχανίας της υγείας είπαν στην EurActiv.com.

Τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και τα ιατροτεχνολογικά βοηθήματα που χρησιμοποιούνται στη διάγνωση in vitro καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, όπως επιδέσμους, μηχανήματα ακτινογραφίας, τεστ εγκυμοσύνης και γενετικές εξετάσεις.

Εκτιμάται ότι υπάρχουν πάνω από 500.000 τέτοιες συσκευές στην αγορά, ενώ ο τομέας απασχολεί πάνω από 500.000 άτομα σε περίπου 25.000 επιχειρήσεις.

Στις 25 Μαΐου, η ολλανδική προεδρία του Συμβουλίου και αντιπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία και συμφώνησαν σε νέους κανόνες για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και τα ιατροτεχνολογικά βοηθήματα που χρησιμοποιούνται στη διάγνωση in vitro.

Οι νέοι κανόνες πρέπει ακόμη να εγκριθούν από την Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων του Συμβουλίου πιθανότατα στα μέσα Ιουνίου καθώς και την επιτροπή ENVI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Περισσότερα εδώ.