Στην Άγκυρα ο Αβραμόπουλος για επαφές για το προσφυγικό
3 Σεπτεμβρίου, 2016
«Ντε φάκτο παγωμένη» η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες
3 Σεπτεμβρίου, 2016

Η πλειοψηφία των Βρετανών τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μεγάλο ποσοστό Βρετανών υποστηρίζει την απαγόρευση της μπούρκα, με την πλειοψηφία να τάσσεται επίσης  υπέρ της απαγόρευσης του μπουρκίνι δια νόμου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Το 57% των 1.668 ενήλικων που ερωτήθηκαν από το YouGov απάντησε ότι υποστηρίζει «ένα νόμο που να απαγορεύει στις γυναίκες να φοράνε μπούρκα στο Ηνωμένο Βασίλειο», με το 36% να «υποστηρίζει σθεναρά» την απαγόρευση και μόνο το 10% να δηλώνει «έντονα αντίθετο».

Η δημοσκόπηση έρχεται μετά τη διαμάχη στη Γαλλία σχετικά με την απαγόρευση του μπουρκίνι σε περίπου 30 παραθαλάσσια θέρετρα της Γαλλικής Ριβιέρας.

Το 46% των Βρετανών θα υποστηρίζε μια παρόμοια απαγόρευση του μπουρκίνι, σε αντίθεση με το 30% που δηλώνει αντίθετο σε μια τέτοια ενέργεια και το 18% που δεν τάσσεται ούτε υπέρ ή κατά.

Οι υποστηρικτές όλων των πολιτικών κομμάτων τάχθηκαν υπέρ της απαγόρευσης ομόφωνα, αν και η στήριξη ήταν ισχυρότερη μεταξύ των υποστηρικτών του Κόμματος των Συντηρητικών και του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου.

Η μόνη δημογραφική ομάδα που τάσσεται κατά της απαγόρευσης είναι οι νέοι μεταξύ 18 και 24 ετών  και όσοι ψήφισαν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με πολύ  μικρά ποσοστά της τάξης του 6% και 3% αντίστοιχα .

Η απαγόρευση υποστηρίχθηκε επίσης από όλες τις περιφέρειες, με το 51% των Λονδρέζων και το 63% των βορείων να δηλώνουν υπέρ.

Σύμφωνα με παρόμοια έρευνα του YouGov , το 62% του πληθυσμού στηρίζει την απαγόρευση της μπούρκα, σε αντίθεση με άλλη που πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες η οποία διαπίστωσε ότι το 59% πιστεύει ότι «οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν μόνοι τους τι θα φορέσουν».

Διαθέσιμο εδώ.