Επιταχύνουν τον επαναπατρισμό των οικονομικών μεταναστών Ιταλία και Γερμανία
3 Σεπτεμβρίου, 2016
Eurostat: Πρώτη στην ανεργία εντός ΕΕ η Ελλάδα
3 Σεπτεμβρίου, 2016

Συνάντηση Τσακαλώτου με την επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ με θέμα τα κόκκινα δάνεια

Με βασικό αντικείμενο την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για την εξωδικαστική ρύθμιση χρεών μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων, για την οποία έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση ότι θα την ψηφίσει έως τον Οκτώβριο αλλά και μία σειρά άλλα θέματα, όπως η ολοκλήρωση των αλλαγών στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών και η προστασία (δια νόμου) των τραπεζικών στελεχών από τυχόν αστικές και ποινικές ευθύνες, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Φρανκφούρτη η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με την επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί.

Η επιτάχυνση του νομοθετικού έργου που θα διευκολύνει την ενεργή διαχείριση των κόκκινων δανείων αποτελεί πάγιο αίτημα και πίεση από την κ. Νουί τόσο προς τις διοικήσεις των τραπεζών, όσο και προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Οι δεσμεύσεις, όμως, που έχουν αναληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν προς το παρόν υλοποιηθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά στο θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του «καυτού» θέματος των κόκκινων δανείων. Σημειώνεται ότι οι αλλαγές στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών συμπεριλαμβάνονται στα 15 προαπαιτούμενα, η υλοποίηση των οποίων συνδέεται με την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ, θέμα που ωστόσο φαίνεται πως παίρνει παράταση.

Περισσότερα εδώ.