ΠΓΔΜ: Συμφωνία για εκλογές το Δεκέμβριο μετά το σκάνδαλο υποκλοπών
3 Σεπτεμβρίου, 2016
Συνάντηση Τσακαλώτου με την επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ με θέμα τα κόκκινα δάνεια
3 Σεπτεμβρίου, 2016

Επιταχύνουν τον επαναπατρισμό των οικονομικών μεταναστών Ιταλία και Γερμανία

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησαν την Τετάρτη 31 Αυγούστου να εντείνουν τις προσπάθειες τους για την επιστροφή των μεταναστών που δεν έχουν δικαίωμα ασύλου στην Ευρώπη πίσω στις πατρίδες τους.

«Όλοι μας στην Ευρώπη πρέπει να εργαστούμε για τον επαναπατρισμό όσων δεν έχουν δικαιώματα (να μείνουν)», δήλωσε ο Ρέντσι μετά από συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο στην ιταλική πόλη Μαρανέλο. «Είναι αδιανόητο να μπορέσουμε να τους δεχτούμε όλους.»

Στις παρατηρήσεις που δείχνουν σκλήρυνση της στάσης σχετικά με τον τρόπο επίλυσης της μεταναστευτικής κρίσης, η Μέρκελ πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να μείνει ο καθένας, και η Ιταλία αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα, οπότε έχουμε κοινή ατζέντα».

«Όσοι δεν έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν, πρέπει να επαναπατριστούν», είπε.

Η Άγκελα Μέρκελ μίλησε ακριβώς ένα χρόνο από την ημέρα που έλαβε επαίνους αλλά και σφοδρή κριτική για τη σηματοδότηση μιας ανοιχτής πολιτικής για τους πρόσφυγες, δηλώνοντας «μπορούμε να το κάνουμε αυτό», αναφερόμενη στους ανθρώπους που εγκαταλείπουν τον πόλεμο στη Συρία.

Δήλωσε ότι κράτησε το λόγο της.

Περισσότερα εδώ.