Επιμένει το Βερολίνο για τη γενοκτονία των Αρμενίων
5 Σεπτεμβρίου, 2016
Ταπεινωτική ήττα για τη Μέρκελ στις τοπικές εκλογές Μεκλεμβούργου – Πομερανίας
5 Σεπτεμβρίου, 2016

Ντάισελμπλουμ: Τεράστιο λάθος η δικαστική υπόθεση για την ΕΛΣΤΑΤ

Η δικαστική υπόθεση γύρω από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής είναι ένα «τεράστιο λάθος», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, σε μία ακόμα βολή εναντίον της ελληνικής πλευράς για το χειρισμό της υπόθεσης Γεωργίου.

Διευκρίνισε πάντως ότι η όλη υπόθεση δεν πρόκειται να εκτροχιάσει το ελληνικό πρόγραμμα.

Με την τοποθέτησή του, ο κ. Ντάισελμπλουμ ουσιαστικά συντάσσεται με την σκληρή κριτική που έχουν ασκήσει στην Αθήνα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διαμηνύοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να δεχτούν πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο της στατιστικής υπηρεσίας.

Το «χορό» της κριτικής άρχισε στα τέλη Αυγούστου η Κομισιόν, που με επιστολή της ξεκαθάρισε ότι θεωρεί τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την επίμαχη περίοδο απολύτως αξιόπιστα και κάλεσε την κυβέρνηση να προστατεύσουν την ποιότητα των ελληνικών στατιστικών δεδομένων.

Ακολούθησε νέο μήνυμα της Κομισιόν, που μέσω του εκπροσώπου του προέδρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ διαμήνυσε στην ελληνική κυβέρνηση ότι η αρμοδιότητα για την ΕΛΣΤΑΤ δεν έγκειται σε κυβερνητικά στελέχη, αλλά στην ίδια την Επιτροπή και την Eurostat.

Περισσότερα εδώ.