Στο… συρτάρι μένει το «πακέτο» Γιούνκερ
5 Σεπτεμβρίου, 2016
Η ασφάλεια στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής στη Μπρατισλάβα
5 Σεπτεμβρίου, 2016

Δημόσιο διάλογο για την ανεξαρτησία της Σκωτίας εγκαινιάζει η Στέρτζον

Δημόσιο διάλογο με θέμα την ανεξαρτησία της Σκωτίας  εγκαινιάζει σήμερα η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον  με στόχο τη διενέργεια νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας μετά το Brexit.

«Για να διασφαλισθεί ότι οι φωνές όλων θα ακουστούν σε αυτούς τους καιρούς όπου όλα έχουν αλλάξει», η Νίκολα Στέρτζον αναμένεται να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα διαδικασία δημοσίου διαλόγου, όταν θα απευθυνθεί στους βουλευτές του κόμματός της, του SNP, οπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, στην οποία διευκρινίζεται ότι στο διάλογο θα περιληφθεί η εξέταση της επιλογής της ανεξαρτησίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες της Σκωτίας απέρριψαν με διαφορά 10 ποσοστιαίων μονάδων τον δρόμο της ανεξαρτησίας κατά το δημοψήφισμα του 2014. Σύμφωνα με το SNP, η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν από τους παράγοντες που επηρέασαν καθοριστικά  την έκβαση εκείνης της ψηφοφορίας. Κατά συνέπεια, μετά την απόφαση της χώρας υπέρ του Brexit, η ανεξαρτησία της Σκωτίας θα πρέπει να αποτελέσει και πάλι επιλογή για τους πολίτες της, που ψήφισαν με πλειοψηφία 62% υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ένωση.

Περισσότερα εδώ.