Δημόσιο διάλογο για την ανεξαρτησία της Σκωτίας εγκαινιάζει η Στέρτζον
5 Σεπτεμβρίου, 2016
Βερολίνο: «Μη δεσμευτικό το ψήφισμα αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων»
5 Σεπτεμβρίου, 2016

Η ασφάλεια στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής στη Μπρατισλάβα

Η άτυπη σύνοδος κορυφής των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στη Μπρατισλάβα για το μέλλον της ΕΕ μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα επικεντρωθεί κυρίως σε θέματα εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας, όπως δήλωσε σήμερα ανώτερος διπλωμάτης σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Υπό τον όρο της ανωνυμίας, ο αξιωματούχος αποκάλυψε την πορεία των εργασιών της συνόδου κορυφής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας στις 16 Σεπτεμβρίου, δύο ημέρες μετά την ομιλία του Προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την «κατάσταση της Ένωσης» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Αρχικά, η σλοβακική προεδρία είχε δηλώσει ότι η σύνοδος κορυφής της Μπρατισλάβα είχε ως στόχο να δώσει το έναυσμα για τη συζήτηση σχετικά με το μέλλον της ΕΕ μετά το Brexit. Η σύνοδος κορυφής είναι «άτυπη», καθώς η Βρετανία δεν έχει ακόμη εγκαταλείψει επίσημα την Ένωση, ωστόσο η πρωθυπουργός της δεν θα συμμετέχει.

Δεν αναμένεται επίσημη συζήτηση σχετικά με το Brexit, επειδή το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμα το Άρθρο 50, ώστε να ξεκινήσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση, η οποία αναμένεται να διαρκέσει δύο χρόνια.

Περισσότερα εδώ.